21/04/2011

La botifarra de Pepe

2 min
Pepe va treure l'adrenalina acumulada dedicant botifarres als seguidors blaugranes.

Primera part per al Madrid. La segona, per al Barça. La pròrroga per a ells i el títol per al Madrid gràcies a un Cristiano Ronaldo que només va jugar a partir del minut 90, just quan a Messi, que ho va intentar tot, ja se li havia acabat la benzina. Sense marcar gols és difícil guanyar una final. I, en aquesta tanda feixuga de partits, només n'hem pogut marcar un, i de penal. L'única cosa positiva és que, al descans, i després d'un partit i mig contra el Madrid, sembla que Guardiola ha trobat l'antídot per atacar la defensa que ha disposat Mourinho, que ens va tenallar contra 10 al Bernabéu i que ahir, a la primera part, va fer que el Barça no arribés a generar ni una sola ocasió de perill per a la porteria del Madrid.

A la segona, quan Xavi i Iniesta van començar a tocar, quan fins i tot Pedro es va despertar (mentre Villa continuava fent bo Bojan i Jonathan Soriano), Casillas va treure tres mans salvadores quan Messi, Pedro i Iniesta ja havien fet el que calia per marcar un gol. Després, en no saber rematar el partit, la pròrroga va ser una agonia perquè ningú no podia dir fava i Guardiola, a la banqueta, no hi veia cap revulsiu perquè no el tenia. Entre la plantilla curta i les lesions, l'equip arriba molt just de forces al tram final, com ho van demostrar els últims minuts de Xavi o Messi.

Si el Barça no va rematar en tota la primera part ni tampoc en tota la pròrroga és, en part, pel paper d'aquest Pepe convertit en el destraler del centre del camp blanc que ja fa dos partits que no trobem manera de superar. José Mourinho, en aquest sentit, ens ha guanyat la partida. La botifarra que Pepe va dedicar a l'afició del Barça després del gol de Cristiano Ronaldo no ens fa tan mal, ni de bon tros, com la feinada que fa en la tasca de tap i de destrucció.

L'any passat l'Inter se'ns va entravessar a semifinals. Aquest any, amb Mourinho al Bernabéu, Guardiola ha perdut la seva primera final com a entrenador. Repartides la Lliga i la Copa del Rei equitativament, ara és l'hora de la Lliga de Campions. Fins ara, al minut 90, els dos partits han acabat en empat. Caldrà fer les coses millor, i amb més ambició guanyadora, si volem arribar a la final de Wembley. De moment, i sentint-ho molt, aquesta Copa l'ha guanyat l'equip que tenia més gana i més necessitat.

stats