BARÇA
Esports 23/05/2012

El blau i el grana es fusionen en la "samarreta més venuda del món"

El Macba acull la presentació de la nova samarreta del Barça, basada en una fusió innovadora dels colors blau i grana. El club i Nike asseguren que l'equipació liderarà el rànquing de vendes mundial.

Martí Molina
2 min
El blau i el grana es fusionen en la "samarreta més venuda del món"

BARCELONA.Un fons blau marí, predominant, que es fusiona amb el grana fins a obtenir una única franja d'aquest color al centre de la samarreta. Així serà definitivament la primera equipació del Barça per a la temporada vinent. I pel que fa a la segona, la part superior serà ataronjada i es funcionarà amb el groc a l'alçada de la cintura. Ahir el club blaugrana i Nike -la marca esportiva que vesteix l'equip- van presentar el nou disseny. Una aposta que va "sorprendre" el president Sandro Rosell quan la va veure per primer cop, però que ara li "agrada moltíssim", segons va confessar en la introducció de l'acte. "Al principi agradarà més o menys. Però al final segur que ens agradarà a tots", va vaticinavar el president del club, que no va dubtar a assenyalar que seria "la samarreta més venuda del món", segons el sistema de vendes i les comandes que ja té la multinacional nord-americana. Tanmateix, aquestes noves equipacions no es podran comprar fins dilluns 28 de maig.

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) va ser el lloc escollit per a la presentació. Una picada d'ullet dels creadors, que van optar per un dels punts de referència del disseny a la ciutat per presentar aquesta aposta "innovadora i amb personalitat", tal com va dir Marcos Garzo, president de Nike Iberia. L'acte no només va servir per oficialitzar el disseny de la primera equipació, sinó també per resoldre el dubte sobre la segona samarreta de l'equip. I és que durant la setmana s'havia especulat amb la possibilitat que la composició de colors recordés la bandera espanyola. Finalment no ha estat així: la part superior de l'uniforme és d'un color taronja clar, i els pantalons són grocs i no vermells com s'havia dit.

Tot i aquest nou disseny, l'equipació blaugrana manté alguns distintius respecte a anys anteriors. Tant la primera com la segona samarreta mantenen la senyera a la part de darrere del coll. A més, a la part interior s'hi pot llegir la inscripció "Més que un club" en un tipus de lletra que s'inspira en l'arquitectura catalana.

Per acabar, els pantalons seran blaus amb una franja grana i els mitjons, blaus amb un filet vermell i les lletres FCB escrites en groc.

13 ampolles per samarreta

Igual que la temporada passada, les samarretes del Barça estaran fabricades a partir d'ampolles de plàstic reciclades. "Es tracta d'un teixit de polièster que s'obté a partir d'unes tretze ampolles", va comentar Marcos Garzo, que també va explicar que "durant el procés de producció se n'havien fet servir més d'un milió".

D'altra banda, ahir també es va presentar la roba d'entrenament, així com una nova col·lecció casual , caracteritzada pels símbols i detalls de la història del club blaugrana.

stats