Esports 04/02/2012

Diana Taurasi: "El bàsquet no és sexi, és un esport"

Eurolliga "Les equipacions són culturals i fa molts anys que juguem sense roba ajustada, això no ho canviaran" Dirigents "Si volen coses sexis, que se'n vagin a la 'Playboy'"

à.g.
1 min

Diana Taurasi, jugadora del Galatasaray, acumula 11.000 euros pagats aquesta temporada per no ajustar-ne a les normes de la FIBA Europa, que exigeixen que les jugadores portin roba ajustada.

Tu com veus la situació?

L'opinió que jo tinc és que vaig a la pista i jugo a bàsquet, que és el que sé fer, però no és la mateixa opinió que té FIBA Europa.

Per què ho fas?

Per comoditat. Fa 20 anys que jugo a bàsquet i no sé fer-ho d'una altra manera. Sempre ho he fet així, amb pantalons llargs. Sé que en altres esports, com per exemple el tenis o el voleibol, es juga d'una altra manera, però si en sé d'alguna cosa és de bàsquet i aquí sempre s'ha jugat així.

Per què creus que hi ha aquesta diferència entre el bàsquet masculí i el femení?

Ells volen presentar el bàsquet com una cosa sexi, però el bàsquet no és sexi, és un esport. És un esport fort que es juga amb velocitat. Les equipacions són culturals i fa molts anys que juguem sense roba ajustada, això no ho canviaran. Si volen coses sexis, que se'n vagin a la Playboy ...

Qui paga les teves multes per no portar roba ajustada; tu o el Galatasaray?

Déu, les paga Déu!

Com?

Qui vols que les pagui? Les pago jo, t'ho puc ben assegurar.

Et queden forces per intentar guanyar la teva cinquena Eurolliga?

I tant. Fins ara el Ciudad Ros Casares València ha jugat millor que cap equip, però nosaltres lluitarem fins al final.

stats