Futbol femení
Esports 14/10/2017

Duggan i Putellas mantenen el ritme imparable del Barça

L'anglesa obre la llauna davant del València al minut 28 i la catalana sentencia a tocar del final

Toni Duggan celebra l'1-0 contra el València

BarcelonaSense abaixar el ritme, el Barça femení va sumant victòries a la Lliga Iberdrola per mantenir-se a la part alta de la classificació amb ple de punts i bones sensacions. Era important no concedir res quan el calendari fes coincidir el desplaçament a Lezama i la visita del València, amb els setzens de final de la Champions, i l'equip de Fran Sánchez arribarà a l'aturada per seleccions amb la dinàmica impecable. Aquest dissabte s'ha desfet del València per 2-0, amb una actuació seriosa i segura. Sense brillantor, però sense fugues.

Les bones intencions valencianistes al començament han dibuixat un panorama d'igualtat en els primers compassos. Martens i Alves intentaven desencallar el partit amb duels individuals, però no se'n sortien, fins que l'holandesa i la brasilera han canviat de banda per sacsejar coses per zones interiors. L'efecte ha donat més consistència a l'atac blaugrana, que ha vist com al minut 28 Duggan ha engaltat un xut imparable que s'ha convertit en l'1-0. L'acció ha generat polèmica, perquè venia d'una maniobra a terra d'Alexia Putellas en què el València ha demanat retenció.

Des del gol, el Barça ha jugat més còmode, convençut que no patiria defensivament i que només seria qüestió de temps que s'aconseguiria la sentència. Però s'ha fet esperar, perquè no ha sigut fins al minut 75 quan Alexia Putellas resoldria amb el 2-0. La de Mollet ha rematat a gol una centrada de Guijarro, després d'una acció que en primera instància havia fallat Bárbara Latorre.

El Barça ha deixat morir el partit i, tot i això, ha fregat el tercer en les botes de Caldentey o Martens, sense donar opcions d'afegir nervis a un València que ja no tenia energia.