ATLETISME
Esports 18/08/2013

Asbel Kiprop revalida el títol mundial dels 1.500 amb una darrera recta imperial

El campió olímpic ha superat el nord-americà Centrowitz i els seus compatriotes de Kenya

Efe
1 min

MoscouEl kenyà Asbel Kiprop, actual campió olímpic de 1.500, ha revalidat el seu títol mundial amb una recta final majestuosa i una marca de 3:36.28, tres metres per davant del nord-americà Matthew Centrowitz.

Per primera vegada des Sevilla'99, Kenya tenia tres homes a la final, tots amb marques personals per sota de 3:30, i entre ells al gran favorit: Kiprop, el defensor del títol, que el 19 de juliol va enlluernar a Mònaco amb una marca de 3:27.72, batent per més d'un segon al britànic Mo Farah, que al seu torn va arrabassar el rècord d'Europa a l'espanyol Fermín Cacho.

Però la marques aconseguides en els mítings amb l'ajuda de les llebres no garanteixen èxits en els campionats. De ser així, Kenya tenia segur el triplet, el primer d'aquesta especialitat en Mundials, i la realitat va ser ben diferent. Kenya ha sacrificat a Nixon Chepseba, que ha obert carrera just fins al toc de campana anunciador de l'última volta. Kiprop ha reduit la diferència i just abans de l'últim revolt ha superat tothom amb la gambada imperial de les seves llarguíssimes cames. Centrowitz ha estat el més ràpid entre els altres, superant per cinc centèsimes (3:36.78) al sud-africà Johan Cronje (3:36.83).

stats