MUNDIAL D'ATLETISME
Esports 12/08/2013

Àngel Mullera, a la final dels 3.000 metres obstacles

L'atleta de Lloret es classifica amb el quart millor temps de la seva sèrie i diu que ara vol lluitar a la final

Efe / Ara
1 min
Àngel Mullera competeix durant les sèries dels 3.000 obstacles / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

Moscou / BarcelonaÀngel Mullera, campió d'Espanya de 3.000 metres obstacles, s'ha classificat per primera vegada per a la final d'uns campionats del món en una cursa valenta que ha rematat amb el quart lloc i un temps de 8:19.26 que li ha permès passar a la repesca. Per contra, el lleonès Roberto Alaiz i l'andalús Sebastian Martos han quedat eliminats.

Mullera ha sortit a la primera sèrie. L'ugandès Benjamin Kiplagat no ha volgut complicacions i ha sortit fort. Kiplagat ha passat el primer mil en 2:44.64 i ha estirat molt el grup, però l'atleta català ha entrat en el tall de cinc que s'ha jugat les tres places d'accés a la final.

A dues voltes del final, Mullera s'ha col·locat segon i fins i tot s'ha atrevit a tirar uns quants metres. En l'últim gir ha caigut al quart lloc i no se n'ha mogut: el seu temps de 8:19.26 li garantia una plaça de finalista en la repesca.

El català diu que ara, després del "premi" de passar a la final, en vol més i ha assegurat que ha vingut a Moscou "a lluitar". "Tenint tres dies de recuperació abans de la final, crec que puc estar entre els vuit primers, perquè els africans es poden suïcidar i llavors en pots agafar algun. La final és tot un premi, però no m'hi conformo, vull lluitar", ha afirmat l'atleta de Lloret.

stats