HANDBOL
Esports 03/08/2011

I ara el rival es diu Atlètic de Madrid

Martí Molina
2 min
Amb l'escut Matalasser El nou Atlètic de Madrid d'handbol ha començat els entrenaments aquesta setmana, i precisament ho ha fet a Ciudad Real.

El primer partit oficial de la temporada d'handbol serà la Supercopa d'Espanya (4 de setembre). Un títol que es disputa a partit únic i que enfrontarà, com és habitual, el campió de la Lliga Asobal i el de la Copa del Rei. Tanmateix, el Barça, guanyador del torneig de la regularitat, no tindrà com a rival el Ciudad Real, sinó l'Atlètic de Madrid. I és que el club matalasser ha heretat els drets federatius del conjunt manxec, que aquest estiu s'ha traslladat a la capital espanyola per qüestions econòmiques.

D'aquesta manera, els blanc-i-vermells recuperen una secció històrica que havia desaparegut el 1994 -durant la presidència de Jesús Gil-, també per motius financers. Aquell primer Atlètic de Madrid -creat a la dècada dels 50- havia esdevingut un dels equips de referència de l'handbol espanyol amb 20 Lligues, 10 Copes d'Espanya i 2 Supercopes. Un equip que el 1985 va arribar a la final de la Copa d'Europa -va caure derrotat contra la mítica Metaloplastika iugoslava-, i que en la seva última etapa comptava amb jugadors com Veselin Vujovic, Melo, Papitu, Cecilio Alonso, Lorenzo Rico i el porter José Javier Hombrados. De fet, aquest últim tornarà a defensar la samarreta matalassera, i ho farà com a capità.

El nou Atlètic de Madrid ha iniciat aquesta setmana els entrenaments, i ho ha fet precisament a Ciudad Real. Un municipi que d'un dia per l'altre va passar de tenir un dels millors clubs d'handbol del món a veure com es quedava sense cap equip a l'elit. Un situació que no va agradar gens ni mica a la seva Associació de Penyes, que van decidir crear a corre-cuita un nou equip d'handbol, el Caserío, que començarà des de la segona regional de Castella-la Manxa.

Malestar a Ciudad Real

Els gestors del club van argumentar que es traslladaven per mantenir-se al primer nivell esportiu. De fet, l'Atlètic de Madrid aporta 900.000 dels 4,5 milions d'euros del pressupost anual (el 20%). "Segurament, el club estava per sobre de les possibilitats de la ciutat, i la gent entén que hi hagi hagut pèrdues per la crisi. Però el que els veïns no entenen és que s'hagi optat per marxar abans de fer un equip més humil", diu Antonio Cobo, portaveu del Caserío, que reconeix que "no sempre s'ha de ser campió d'Europa".

El nou equip, que ja compta amb més de 250 socis, "ha fet que tornés la il·lusió a Ciudad Real després de la desil·lusió inicial". "Calia tirar endavant i crear un club per començar de zero, i amb el temps i paciència tornar a pujar", explica Cobo, a la vegada que lamenta que l'Atlètic hagi iniciat la pretemporada, precisament, en terres manxegues: "Sembla que se'n riguin".

stats