L'ÚLTIM AMISTÓS
Esports 07/08/2011

I ara, l'hora del Reial Madrid

L'expedició del Barça aterra aquest matí a l'aeroport del Prat després de tancar ahir a Dallas la seva gira nord-americana amb la victòria davant del Club América mexicà en un bon partit.

Toni Padilla
2 min
I ara, l'hora del Reial Madrid

Barcelona.El Barça va posar punt final a la gira amb un triomf davant del Club América mexicà a l'estadi dels Dallas Cowboys (2-0). Guardiola, conscient que diumenge es juga el primer partit oficial de la temporada davant del Madrid, va apostar per un onze inicial que feia goig. De fet, era possiblement el millor onze inicial amb els jugadors que han fet les Amèriques: Valdés, Adriano, Busquets, Piqué, Abidal, Keita, Xavi, Iniesta, Thiago, Villa i Pedro.

La presència sobre la gespa de jugadors que fins ara no havien tingut gaire presència per falta de ritme, com Xavi i Piqué, es va notar i el Barça va dominar amb comoditat els mexicans. David Villa, inicialment atacant per l'esquerra, va canviar de posició i un cop va anar a parar a la dreta va esdevenir el millor del partit connectant molt bé amb Adriano i un Thiago que va jugar com a fals 9, al lloc on sol jugar Messi.

Durant els segons 45 minuts, Guardiola va anar fent canvis per evitar sobrecàrregues de jugadors com Piqué i Xavi, cosa que va permetre als mexicans acostar-se més a Valdés. Però el Barça, amb Thiago de timoner un cop no hi era Xavi, va aconseguir l'objectiu de tancar la gira amb la segona victòria, després de la que va aconseguir davant del Bayern. Al final, amb Masip de porter i Deulofeu sobre la gespa, van ser els joves els que van tancar l'expedient de la gira. Deulofeu, de fet, va fer en l'últim minut de partit la jugada del segon gol, escapant-se per l'esquerra i fent una centrada que Keita va transformar en el 2 a 0. Just després del partit, l'expedició es va dirigir directament a l'aeroport per agafar el vol de tornada cap a Barcelona.

L'hora de fer feina a casa

Els jugadors i el cos tècnic del Barça, doncs, afronten la setmana del debut oficial diumenge al Santiago Bernabéu. A partir de demà l'equip es posa a treballar a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí alliberat de viatges i de compromisos publicitaris. Al cap només hi haurà el primer duel amb un Reial Madrid que, a diferència dels blaugranes, ha guanyat tots els partits amistosos que ha disputat. Per això demà a la tarda seran els jugadors del filial els que formaran bona part de la convocatòria per jugar les semifinals de la Copa Catalunya.

José Mourinho ha disposat de tot el seu bloc de jugadors des de fa molts dies, a diferència d'un Guardiola que demà rebrà els reforços de Messi, Mascherano i Alexis Sánchez, jugadors que ja han esgotat les seves vacances després de la Copa Amèrica. Alexis haurà de deixar ràpidament els entrenaments per incorporar-se a la selecció xilena, ja que aquesta setmana hi ha amistosos de seleccions que afecten tant el Barça com el Madrid. Dani Alves, per exemple, s'incorporarà directament a la concentració del Brasil i no començarà la pretemporada fins al dijous.

Malgrat alguns problemes amb lesions, Guardiola confia poder disposar de gairebé tots els seus titulars de cara al partit de diumenge, ja que Messi, Alexis, Mascherano i Alves no han deixat d'entrenar-se durant les vacances. Els argentins, a més, no han de jugar partit amb la seva selecció i podran posar-se a punt per al debut al Bernabéu al costat d'un Guardiola que ha utilitzat aquesta pretemporada com a avís per a navegants per als seus .

stats