Futbol Femení
Esports 18/06/2013

S'agita el mercat de fitxatges al futbol femení

Excepte la banqueta del Barça, que aposta per la continuïtat de Xavi Llorens, els altres tres clubs catalans han canviat d'entrenador i estan assumint una revolució de jugadores a les seves plantilles

Natalia Arroyo
3 min
El responsable del femení de l'Espanyol, Albert Garrofé, amb el nou entrenador, Sergio García

BarcelonaLa temporada està pràcticament acabada per als quatre equips de Primera Divisió femenina. A l'espera que el Barça tanqui l'any amb els quarts de final de la Copa Catalunya aquest dissabte contra el Sabadell a la Nova Creu Alta (18.30h), l'Espanyol, el Sant Gabriel i el Llevant Les Planes ja estan de vacances. I l'aturada està servint per començar a agitar el mercat de fitxatges, que ja feia setmanes que s'estava movent a l'ombra.

Barça

Els èxits del Barça donen estabilitat al projecte blaugrana però, com reconeixia Xavi Llorens a l'ARA diumenge, "hi haurà canvis per intentar que la dinàmica guanyadora continuï". El tècnic serà l'únic entrenador dels quatre clubs catalans que es mantindrà a la banqueta la pròxima temporada, però s'esperen alguns canvis a la plantilla. Les segures són les baixes en defensa d'Ani Escribano, que ja va acomiadar-se després de guanyar la Lliga a San Mamés, i de Melisa Nicolau, que penjarà les botes després de l'Europeu de Suècia d'aquest estiu. Són molts els noms que estan sonant per reforçar l'equip però la direcció esportiva encara no ha presentat oficialment cap incorporació. Pel que fa a les baixes, el cos tècnic no compta amb Leila Ouahabi, Alba Aznar i Florencia Quiñónez, mentre que Esther Sullastres deixa l'equip.

Espanyol

A finals de maig, el club blanc-i-blau va comunicar que destituïa el tècnic Luis Carrión després de dues temporades al club. Aquest dilluns va confirmar-se que el nou entrenador del femení serà el madrileny Santi García. Els responsables del club i el nou cos tècnic s'estan reunint amb les jugadores actuals i els possibles fitxatges per dissenyar la plantilla de la campanya 2013/14. Mentre es resol el futur de les jugadores de més pes de l'equip (moltes amb ofertes per marxar), l'Espanyol ja ha confirmat diverses baixes: les de Vanesa Gimbert i Ana Romero 'Willy', a més de les de Sara Monforte i Silvia Meseguer. El capítol d'altes no dóna cap nom encara, tot i que també són moltes les jugadores que s'estan vinculant amb l'entitat, sobretot procedents del Rayo Vallecano.

Sant Gabriel

A l'altra banda del pont, a Sant Adrià, l'agitació també és màxima. Takahisa Shiraishi ha deixat de ser l'entrenador i el club està negociant amb diversos tècnics per substituir-lo. Luis Carrión era la principal opció, però l'experiquito finalment prendrà un altre camí professional. Albert Sánchez (Llevant Les Planes) i Dani Limones (Rayo Vallecano) semblen les alternatives més probables. Pel que fa al vestidor, la revolució és total. El Sant Gabriel ha donat la baixa a 7 futbolistes: Georgina Carreras, Carol Miranda, Marta Cubí, Alba Mena, Rocío Serrano, Aida Garcia i Esther Romero. A més, la portera Berta Noguera deixa el futbol. Pel que fa a les altes, el Sant Gabriel va tancar la incorporació de la valenciana Maria Miret abans de final de temporada i també ha confirmat el fitxatge de Nelly Maestro, procedent del Prainsa Saragossa. Altres jugadores s'estan reunint amb el club i altres han estat fent entrenaments per convèncer els responsables abans de fitxar.

Llevant Les Planes

També a Sant Joan Despí s'han d'assumir canvis, després d'un primer any a l'elit en què es va aconseguir la permanència amb molta tranquil·litat. El tècnic Albert Sánchez va decidir posar fi a la seva etapa al club i l'any que ve el substituirà la navarresa Natalia Astrain, ex del Barça, que estarà acompanyada per Yannick Llaugé. Pel que fa a la plantilla, el bon paper de moltes jugadores, com Paula Nicart, Sonia Zarza, Andrea Porta o Bel Calero, les han fet guanyar cartell i apunten a Sant Adrià, tot i que els clubs no confirmen cap moviment encara. Rocío López es retira i Claudia torna a Mallorca.

Aquesta setmana serà decisiva per concretar els principals moviments de tècnics i jugadores, que volen acomiadar el mes de juny amb les plantilles el més tancades possibles. De tota manera, serà al juliol quan acabin de perfilar-se tots els projectes.

stats