BARÇA
Esports 05/02/2013

Xavi Hernández estarà 15 dies de baixa

Xavi Hernández cau de la llista de Del Bosque per a l'amistós que disputarà la selecció espanyola demà a Qatar. Song tampoc jugarà el partit del Camerun per culpa d'unes molèsties al genoll.

Pol Frias
2 min
Xavi Hernández es va lesionar jugant contra el València i demà no serà a Qatar per jugar amb Espanya contra l'Uruguai.

BARCELONA.El terrassenc Xavi Hernández es va lesionar diumenge en el partit del Barça a Mestalla i no ha pogut viatjar amb la selecció espanyola. El migcampista, que va haver de ser substituït a les acaballes de l'enfrontament a València, pateix un trencament al bíceps femoral de la cama dreta que l'obligarà a estar 15 dies de baixa. L'absència de Xavi se suma a la del madridista Xabi Alonso, que tampoc estarà disponible per unes molèsties al pubis. D'aquesta manera, el terrassenc es perdrà l'amistós que Espanya jugarà demà a Doha i els partits de Lliga contra el Getafe i el Granada. Si es compleixen els terminis de recuperació fixats s'espera que Xavi estigui en condicions per reaparèixer en l'anada dels vuitens de finals de la Copa d'Europa contra el Milan a San Siro, el dia 20 de febrer.

Èxode d'internacionals blaugranes

Catorze blaugranes marxen amb les seves respectives seleccions per jugar els partits amistosos internacionals que es disputen aquesta setmana. Igual que Xavi, Song es quedarà a Barcelona i no viatjarà amb el Camerun. L'internacional africà pateix unes molèsties al genoll de la cama esquerra i els serveis mèdics del club han informat que el jugador no viatja "per precaució".

Per a l'amistós que Espanya jugarà demà a Doha contra l'Uruguai Vicente del Bosque s'endú un total de nou blaugranes: Victor Valdés, Carles Puyol, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas, David Villa i Pedro. Puyol, que torna a la selecció un any després, disputarà el partit número 100 com a internacional. D'aquesta manera, el de la Pobla de Segur es convertirà en el tercer blaugrana que és centenari amb la selecció espanyola, després de Xavi (112) i Andoni Zubizarreta (126).

Messi i Mascherano, per la seva banda, s'han desplaçat fins a Solna (Suècia), on demà a les 20.30 h la selecció argentina s'enfronta a Suècia. Com ja és habitual, el preparador físic del Barça, Juanjo Brau, ha acompanyat el crac argentí. Els laterals blaugranes Dani Alves i Adriano han estat convocats pel seleccionador brasiler, Luiz Felipe Scolari, per al partit que el Brasil jugarà contra Anglaterra demà a les 20.30 h a l'estadi de Wembley. L'enfrontament, que servirà per celebrar el 150è aniversari de la Federació Anglesa, estarà marcat per la tornada a la selecció de l'exblaugrana Ronaldinho. Alexis Sánchez serà el que menys s'haurà de desplaçar per jugar amb la seva selecció, ja que Xile s'enfronta a Egipte demà a les 18 h al Vicente Calderón. La selecció espanyola sub-21 jugarà aquesta nit a les 20 h contra Bèlgica. Per a aquest partit, el seleccionador espanyol, Julen Lopetegi, ha convocat quatre futbolistes del filial blaugrana: Deulofeu, Sergi Gómez, Luis Alberto i Grimaldo.

D'aquesta manera, el segon entrenador del primer equip blaugrana, Jordi Roura, disposa de tan sols tres jugadors de la primera plantilla (Pinto, Thiago i Tello) per començar a preparar el partit de diumenge contra el Getafe, que serà el primer que el Barça jugarà a les 12 h del migdia. Tot i això, s'espera que dijous a la tarda els internacionals blaugranes es reincorporin als entrenaments amb el grup.

stats