BARÇA
Esports 16/01/2012

Xavi Hernández celebra amb gol els 400 partits de Lliga

David R. Jover
1 min
El cervell del Barça va fer una gran passada  a Alexis en el tercer gol.

BARCELONANo hi ha res millor que marcar un gol per celebrar una efemèride amb xifra màgica. I és que ahir Xavi Hernández, que és a punt de fer 32 anys, va sumar el seu partit 400 a la Primera Divisió amb el Barça. Va marcar el sisè gol de la temporada en Lliga, el novè de la temporada pel de Terrassa, proclamat dilluns com a tercer millor jugador del 2011 a la gala de la Pilota d'Or i dies abans guardonat com a millor migcampista del món.

El rècord de gols en una temporada de Xavi és de 10, fets la temporada 2008/2009. En el primer any de Pep Guardiola a la banqueta va anotar sis gols en Lliga, els mateixos que porta ara, tot i que la temporada en què més gols ha marcat en Lliga espanyola va ser l'últim any de Frank Rijkaard a la banqueta, la temporada 2007-2008, amb un total de 10 en totes les competicions. Va ser una de les poques coses destacables d'aquell exercici, perquè el Barça va acabar la Lliga en tercera posició i a divuit punts del Reial Madrid.

Però Xavi Hernández no va ser l'únic que ahir estava d'aniversari. Sergio Busquets també va assolir una xifra rodona pel que fa a partits de Lliga: 100. El primer centenari del 16 blaugrana es produeix amb 24 anys, cosa que assegura que el migcentre en jugarà molts més al llarg de la seva carrera.

stats