LA LLIGA
Esports 29/01/2012

Weiss posa l'Espanyol en zona Champions

Natalia Arroyo
2 min
SOLIDESA DEFENSIVA  Forlín i Raúl R. salten de cap per protegir la porteria de Kiko Casilla.

CORNELLÀ DE LLOBREGATUn solitari gol de Weiss al minut 18 va permetre a l'Espanyol endur-se la victòria davant d'un Mallorca que va reaccionar tard i quan ja jugava amb un home menys per l'expulsió del porter Aouate. Els de Pochettino van poder sobreviure a un partit de molts nervis i tensió, per situar-se provisionalment en quarta posició. Zona Champions, el millor remei per oblidar la tragèdia de la Copa.

Després de la cruel eliminació a Burgos, era un interrogant saber com respondria l'equip a l'examen del Mallorca a la Lliga. Pochettino havia avisat que els jugadors serien capaços de passar pàgina i centrar-se a aconseguir els tres punts i, conseqüents amb aquest discurs, els blanc-i-blaus van sortir decidits a menjar-se el seu rival, que, tret d'alguna sortida a la contra, gairebé no va inquietar. I no ho va fer perquè els locals van monopolitzar la pilota al primer temps.

El trio al mig que formen Baena, Forlín i Romaric segueix aportant la dosi necessària de consistència física i territorial que necessita el vertical joc de l'Espanyol per ser perillós. Amb ells fent la feina fosca, Verdú va poder aparèixer entre línies per liderar els atacs locals, que ahir tenien molta profunditat amb Rui Fonte i Weiss. Ells van tenir les millors ocasions i va ser l'eslovac, molt murri, qui va fer l'1-0, després de recollir una pilota que a Aouate se li va escapar de les mans en un xoc fortuït dins l'àrea.

Amb el marcador a favor, l'Espanyol va tenir alguna ocasió aïllada per ampliar la renda però no va poder matar el partit. La intenció era, com a mínim, aturar-lo per no permetre al Mallorca creure en la remuntada. Els balears, però, ho van començar a fer al segon temps, malgrat trobar-se de seguida amb una inoportuna i rigorosa expulsió del porter Aouate per una trompada amb Rui Fonte fora de l'àrea.

Tot i jugar amb un home menys, els visitants van apoderar-se de la pilota i van tenir tancat darrere l'Espanyol, que va patir per tapar la banda del Chory Castro, hàbil en el duel amb Ernesto Galán, irregular. Els minuts van anar passant i, malgrat que l'Espanyol aconseguia no patir gaire i desplegar-se en atac algun cop a través de Thievy i Weiss, no tancava el matx. L'afició es desesperava. Però l'equip estava fos, trencat. Pochettino va intentar reforçar-lo passant al 4-2-3-1 amb Cristian Gómez per Forlín, però la pilota va continuar sense ser blanc-i-blava.

Amb molt més patiment del previst, l'Espanyol va acabar sumant un triomf vital per recuperar la moral després del cop del Mirandés.

stats