MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 28/11/2011

Webber s'estrena en l'última cursa

Nuria García
2 min

BARCELONARed Bull ha demostrat durant la temporada 2011 la seva superioritat insultant respecte a la resta de rivals, amb un Sebastian Vettel intractable que va aconseguir proclamar-se campió del món a falta de quatre curses per al final. Mentrestant, a l'ombra, el seu company d'equip, Mark Webber, qüestionat a vegades al llarg de l'any, feia la seva feina, però tenia una espineta clavada. Ahir, a Interlagos, se la va poder treure. L'australià va aconseguir el primer triomf de la temporada en l'última cita de l'any. Ja ho diuen que val més tard que mai. Webber, que no guanyava des del Gran Premi d'Hongria del 2010, va aconseguir el premi que buscava durant tota la temporada. L'australià va aprofitar els problemes del seu company a Red Bull -Sebastian Vettel va comentar als seus enginyers per ràdio que tenia problemes amb el canvi de marxes i va aixecar una mica el peu de l'accelerador-. A Red Bull no hi ha ordres d'equip, però Vettel, que no s'hi jugava res, va deixar passar Webber quan el va tenir al darrere i l'australià, al capdavant, va tenir una cursa plàcida.

Pel darrere dels dos Red Bull, que van aconseguir el tercer doblet de la temporada després d'haver copat les dues primeres posicions a Turquia i Bèlgica, va acabar Jenson Button. El britànic lluitava amb Webber i Alonso pel subcampionat del món i va ser qui se'l va endur. Era el que més fàcil ho tenia per endur-se'l i la tercera posició va fer que es proclamés subcampió. Per la seva banda, Fernando Alonso, va perdre la tercera posició en el Mundial després d'acabar quart la cursa brasilera.

Alguersuari, sense punts

El català Jaume Alguersuari no va tenir un inici de cursa fàcil i, tot i que va intentar remuntar, es va quedar a les portes dels punts en l'última cita de l'any. L'objectiu dels Toro Rosso no era altre que sumar més punts que els Sauber per acabar davant seu en el Mundial de constructors, però Alguersuari i Buemi no van complir-lo. "Esperava celebrar la meva cursa número 46 amb l'equip Toro Rosso i el meu company Buemi aconseguint la setena plaça en el Mundial de constructors. Però no ha pogut ser i sento una certa decepció perquè m'hauria agradat tancar aquest any amb aquest regal per a tots els membres de l'equip", va dir Alguersuari. El català està "orgullós i feliç" per la temporada que ha fet: "Des de Red Bull i Toro Rosso em van demanar tres coses: millorar la posició final en el campionat, sumar més punts que el 2010 i superar el meu company. He aconseguit àmpliament les tres coses", va reconèixer.

stats