Esports 05/04/2012

Toni Elias: "Vull tornar a sentir que lluito per alguna cosa, per guanyar"

2011 "Ara toca tornar a construir el que l'any passat se'm va esfondrar" Moto2 "Hi haurà 15 pilots lluitant per guanyar curses. Això ho fa més divertit per als espectadors, però no tant per a nosaltres"

N.g.
2 min
Elias ha fet un pas enrere per recuperar les bones sensacions.

Després d'un any per oblidar, Toni Elias (Manresa, 26 de març del 1983) ha decidit fer un pas enrere i tornar a Moto2, en què va ser campió del món el 2010. El de Manresa vol fer un bon any i tornar a guanyar curses.

Com és que has decidit fer aquest pas enrere i tornar a Moto2?

La temporada passada no va anar gaire bé i tal com van anar les coses tenia dues opcions: seguir a MotoGP amb una CRT o baixar a Moto2. Després de passar l'any que vaig passar, ara necessito sentir que lluito per alguna cosa. Vull tornar a sentir la sensació de guanyar, de lluitar per un Mundial. No tenia ganes d'estar un any més al darrere, necessito, encara que sigui fent un pas enrere, tornar a sentir que lluito per alguna cosa.

Parlaves de l'any passat, no et vas sentir a gust... Què va passar?

No va anar gens bé. En el seu moment vaig dir tot el que havia de dir i no vull tornar-hi. És tornar a obrir un tema que està tancat, que és el passat. Ho vaig viure i, veient els resultats, es veu que no ho vaig passar gens bé. Forma part d'una experiència. Ara toca tornar a construir el que l'any passat se'm va esfondrar. No passa res, ho assumeixo, i ara miraré de tornar-ho a construir, a veure si tinc tanta sort com el 2010.

Diuen que de les experiències negatives se n'aprèn més que de les positives...

Segur! Dels anys bons et queden molt bons records, però el que realment et fa créixer són els anys dolents. És el que diuen, que el que no et mata et fa més fort. Torno a ser aquí, una mica més fort que abans!

Notes la pressió per tornar a ser campió de Moto2?

No. Sé com es pot aconseguir ser campió, sempre adaptant-te a les sorpreses que aniran sortint, però no noto gaire pressió. Aquest hivern he estat bastant tapat i els meus resultats han estat discrets i això m'ajuda, perquè ningú em té com a favorit. He pogut treballar tranquil. Després veurem què passa, però a mi m'ha anat bé.

Ja has fet llista de tots els pilots amb qui lluitaràs pel Mundial?

Jo sempre dic que el principal rival d'un pilot és la seva ment. Saber-la controlar bé i no deixar-te portar per les emocions o els atacs que pots rebre dels altres pilots és clau, perquè una ment mal gestionada et pot portar a fer coses desastroses que no són bones. I el segon enemic són les lesions, ja que et poden apartar totalment de les pistes. Esperem poder controlar tot això. I, a més, aquest any hi ha molts rivals. Hi ha vuit o nou pilots que poden estar lluitant pel títol, i 15 lluitant per guanyar curses. Això encara ho fa més divertit per als espectadors. No tant per a nosaltres, que haurem de sortir amb muscleres, però per als espectadors serà fantàstic! [Riu.]

T'arrisques a fer un pronòstic i dir-me els campions de les 3 categories?

Jo crec que Lorenzo a MotoGP; a Moto3, veig molt fort Maverick Viñales, si bé espero que pugui lluitar amb algú de l'equip Aspar. I Moto2 no puc dir-ho, perquè espero ser jo. Si no puc ser jo, doncs que sigui algun pilot de casa!

stats