LLIGA ENDESA
Esports 25/03/2013

Vuit finals per somiar en el miracle

El Bàsquet Manresa derrota l'Uxue Bilbao i suma la cinquena victòria de la temporada

Toni Padilla
Hanga va ser clau durant el tercer quart del partit contra l'Uxue Bilbao.

Barcelona.Jaume Ponsarnau semblava una de les poques persones calmades al Nou Congost quan faltaven pocs segons per a la fi del partit contra l'Uxue Bilbao. L'equip català guanyava per 19 punts quan faltaven 10 minuts, però els bascos es van situar a tres punts en l'últim minut d'un partit clau per evitar el descens. Però els quatre intents de triple de l'Uxue Bilbao en els últims 30 segons de partit van anar al ferro i el Bàsquet Manresa va aconseguir la cinquena victòria de la temporada, un triomf que permet seguir somiant en la salvació.

L'equip de Jaume Ponsarnau havia xifrat en sis les victòries necessàries en les últimes nou jornades per fer realitat el miracle. La primera va arribar davant l'Uxue (82-79) en un Nou Congost que es va trencar la gola per no deixar sols els seus jugadors. "Justament per això, més enllà de les crítiques, de les valoracions, de les circumstàncies o dels errors individuals i col·lectius que ens hagin pogut portar fins aquí, vull que sapigueu que aquest equip i, per extensió, tots els que formem el club, ens hi deixarem la pell fins a l'última alenada", deia el president, Josep Vives, en una carta oberta als aficionats aquesta setmana. I els aficionats no van fallar, com deia la pancarta que presidia la graderia principal: "No ens rendirem. Junts fins al final".

Amb Asselin encertat sota els taulers (20 punts i 8 rebots), el Manresa guanyava per 73-54 a la fi del tercer quart, però un parcial de 9-25 en l'últim va encendre les alarmes. Finalment, però, va arribar la cinquena victòria d'un equip que busca ser el primer en la història de la Lliga que se salva malgrat tenir només cinc triomfs quan falten vuit jornades. Contra l'Uxue, que perd la quarta posició, van aportar molt els dos últims reforços. Joan Creus va jugar 11 minuts anotant 6 punts i Aleksandrov va ser l'autor de sis punts.

El calendari dels catalans no és senzill, amb cinc partits fora de casa. Però els somnis passen per guanyar els duels directes contra equips que lluiten per no baixar, com a casa amb el Cajasol o el de la pista del Mad-Croc Fuenlabrada. De fet, els dos pròxims duels són en terres madrilenyes, primer contra l'Asefa Estudiantes i després el duel clau de Fuenlabrada. Després, visita de l'UCAM Múrcia al Nou Congost, partit molt complicat a la pista del Caja Laboral i una nova final amb el CB Canàries a casa. Amb tres victòries menys que el Mad-Croc, que surt de la zona de descens després de derrotar el Blancos de Rueda, el Manresa necessita apel·lar a l'èpica. "Les dues últimes setmanes havíem tingut males sensacions i estàvem enfadats per moltes coses: lesions, poques victòries, arbitratges… I això ens va confondre -explica Ponsarnau-. Aquesta setmana l'equip ha tornat a estar bé i hem pogut ser més exigents, més durs". Una duresa que caldrà mantenir fora de casa per seguir somiant.

Derrota del FIATC Joventut

La Penya, per la seva banda, va caure a La Laguna contra un CB Canàries en un gran estat de forma -venia de guanyar a la pista del Madrid- malgrat els 28 punts de Corey Fisher. Després dels dos primers quarts, força igualats, els locals van trencar el partit liderats per Sekulic (19 punts). A la fi del tercer quart la Penya perdia per 14 punts, però un parcial de 0-11 en els últims minuts va donar emoció al matx. Fisher, jugant gairebé sol, va arribar als 28 punts i la Penya va arribar a disposar d'un últim llançament per forçar la pròrroga, però Oliver el va fallar. L'equip de Salva Maldonado cau fora de la zona que dóna dret a jugar el play-off .