CICLISME
Esports 13/01/2011

La Vuelta passa de llarg de Catalunya

La Vuelta a Espanya no passarà per Catalunya, a diferència de l'any passat, en què tres etapes van tenir inici o final català. Començarà el 20 d'agost a Benidorm i acabarà l'11 de setembre a Madrid.

Nuria García
2 min
La 66a edició de la Vuelta a Espanya tindrà 21 etapes, però cap d'elles passarà per Catalunya, a diferència de l'any passat.

BarcelonaCatalunya no tindrà cap etapa de la Vuelta a Espanya 2011. Ahir va ser presentat el recorregut, que a diferència del 2010, passarà de llarg de Catalunya. Tindrà deu etapes de muntanya, però cap passarà, curiosament, pel Pirineu català i l'aragonès.

Després que en l'edició anterior tres etapes tinguessin inici o fi a Catalunya (Tarragona, Vilanova i la Geltrú i Lleida), enguany els ciclistes no trepitjaran Catalunya. "Sí que estranya una mica que sent català el número 1 de la UCI [Unió Ciclista Internacional], Joaquim Purito Rodríguez, no es faci cap etapa aquí, almenys podríem donar-li ànims i gaudir amb ell corrent a casa", comenta la presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme, Carme Mas, que tot i això, hi resta importància: "L'any passat vam tenir fins a tres etapes a Catalunya i aquest any el director ja ens havia comentat que no passaria. El ciclisme català anirà a donar suport als seus sigui on sigui".

Per tal de decidir el traçat de la Vuelta, els organitzadors proposen un territori i es posen en contacte amb els ajuntaments per veure si volen col·laborar amb la competició. "El que intenten els organitzadors és que allà per on passi la Vuelta, els ajuntaments hi posin diners. Cal veure la situació econòmica que tenim, que és la que és i, a més, a Catalunya acabem de tenir un canvi de Govern, i també els ajuntaments estan pendents de les properes eleccions. Si hi ha ajuntaments sobretot de Galícia que mai havien apostat per la Vuelta, és normal que vagin un cop cap al Nord", afirma Carme Mas.

La presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme està "convençuda" que amb Catalunya no passarà com amb el País Basc, que enguany tornarà a veure passar el pilot després de 33 anys. "Catalunya té una orografia i una geografia fantàstica per poder tenir etapes de la Vuelta, tornarà en breu". El fet que la Vuelta torni al País Basc, on hi ha una gran afició pel ciclisme -i per on han passat últimament etapes del Tour- ha estat celebrat per l'alcalde de Bilbao, que creu que "no té res d'estrany" aquest retorn, en el qual ha influït, segurament, el canvi de govern basc, ara en mans socialistes.

stats