Apunts ciclistes
Esports 29/08/2011

Vuelta a Espanya

Albert Rabadán
1 min
Vuelta a Espanya

Després d'una primera arribada en alt amb més dubtes que moviments a Sierra Nevada, la combativitat va tornar a La Covatilla. El gran port de Béjar va veure moviments constants dels favorits, conscients que calia desbancar el català Joaquim Purito Rodríguez del lideratge. El català no va donar bones sensacions i va cedir el mallot vermell per tan sols un segon.

L' ascens final va començar amb ciclistes del Katiuixa portant el ritme preparats per defensar el lideratge de Purito, però quan van començar els atacs determinants, no van estar a l'altura. Com el dia anterior, Rein Taaramäe va donar el primer cop. El moviment que va fer agafar diferències de veritat va ser el de qui després va ser el vencedor del dia, l'escalador irlandès Dan Martin (a la foto), que va atacar just quan Joaquim Rodríguez ja començava a mostrar símptomes de debilitat.

Finalment, Purito va minimitzar les pèrdues i va entrar a 49 segons del guanyador, Martin, que va llançar un potent atac a 100 metres de l'arribada i va sorprendre homes forts com Juanjo Cobo, que va acabar tercer, i l'holandès Bauke Mollema, que, gràcies al lleuger defalliment final de Nibali i a les bonificacions, es va vestir amb el mallot vermell de líder per un sol segon.

stats