FUTBOL - ASCENS A PRIMERA DIVISIÓ
Esports 19/06/2013

"Volem fer-la grossa"

El Girona juga el matx d'anada contra l'Almeria per pujar a Primera

Elisabet Escriche
2 min

Girona"Si no posem la cirereta al pastís tot el que estem vivint pot minimitzar-se. Volem fer-la grossa". L'entrenador del Girona, Joan Francesc Rubi , va deixar clar ahir que els seus jugadors sortiran a totes en el partit d'anada contra l'Almeria per pujar a Primera que es disputa avui (20 hores, Canal + 1) a l'estadi de Montilivi.

El repte és complicat perquè els andalusos són els únics que han aconseguit guanyar el Girona en els dos partits de Lliga. Tot i així, Rubi està convençut que els seus jugadors poden competir "de tu a tu" amb l'Almeria. "L'eliminatòria està a un 50%".

Pel tècnic gironí, la clau del partit és no encaixar cap gol. "Si l'Almeria no marca, aquí tots els resultats són bons". L'altre punt que pot decantar la balança serà l'estat físic dels jugadors. En aquest aspecte el Girona té avantatge perquè durant la Lliga ha fet moltes més rotacions que els andalusos, que sempre acostumen a sortir amb el mateix onze titular.

L'entrenador no va desvelar si el màxim golejador de l'equip, Acuña, podrà jugar finalment, després que es tornés a lesionar en el partit contra l'Alcorcón diumenge passat a Montilivi. "Es trobava millor", es va limitar a dir. Els que estan descartats són Migue i Toni Moral, que per a la tornada podria estar recuperat. En canvi, Juanlu sí que podrà jugar.

Rubi va deixar clar que els gironins no afronten el matx amb un sentiment de revenja pel clar penal a Acuña que l'àrbitre no va xiular en el partit de Lliga disputat a Almeria. "El que tenim és ganes de pujar", va insistir. El que més preocupa el tècnic gironí és que els jugadors se sentin a gust al camp. "Tàcticament l'equip té clar que no ha de tornar-se boig i anar tot endavant perquè cinc minuts dolents ens poden castigar".

Rubi va treure importància al fet que el partit de tornada de l'eliminatòria es jugui a Almeria i va recordar que els andalusos han estat el millor equip de Lliga fora de casa però no al seu estadi.

Entrades exhaurides

L'entrenador va demanar a l'afició que es torni a bolcar en l'equip tal com va fer amb el partit contra l'Alcorcón. De fet, Montilivi estarà ple a vessar. Les més de 9.000 entrades que s'havien posat a la venda des de dilluns -a cinc euros per als abonats i a deu per als que no ho són- es van exhaurir ahir cap a la una del migdia. El mecanisme de venda, però, va generar molta indignació, sobretot entre els socis. El club va decidir alliberar els seients dels abonats del gol nord i el gol sud i de preferent, i quan el soci d'aquestes zones intentava comprar la seva localitat es trobava que ja estava venuda. Davant l'allau de queixes, tant ahir com dilluns a la tarda es va decidir només vendre entrades als abonats. Tot i així, el Twitter i la pàgina oficial del Girona al Facebook bullien de crítiques al club pel tracte rebut. Alguns socis també denunciaven que una mateixa persona havia arribat a comprar una vintena d'entrades, mentre que d'altres només en podien adquirir dues.

stats