HOQUEI PATINS: COPA CERS
Esports 05/05/2011

Vilanova està preparada per a la festa europea de l'hoquei

David R. Jover
2 min
Vilanova està preparada per a la festa europea de l'hoquei

Pensar a repetir l'èxit de l'any 2007 és el que fa la gent de Vilanova des que Jordi Creus va aconseguir el gol que donava el passi per a la final a quatre de la copa CERS el 9 d'abril en un pavelló de les Casernes ple a vessar. El millor de jugar-la, però, és poder-ho fer a casa -aquest cop al Pavelló del Garraf-, davant una gran majoria d'aficionats que volen reviure el que va passar fa quatre temporades, quan el Club Patí es va proclamar campió de la CERS -que equivaldria a l'Europa League de futbol- després de vèncer el Candelaria portuguès (5-3).

Per tant, assolir el trofeu que va començar a fer gran el Vilanova és l'objectiu principal per a un club que fa moltes temporades que està situat en l'elit de l'OK Lliga i que ha aconseguit posar el nom de la ciutat al panorama estatal i europeu de l'hoquei patins.

Rivals d'entitat

El camí per ser diumenge al pavelló del Garraf com a finalista és força complicat. Els tres acompanyants del Vilanova són equips portuguesos -SL Benfica, AE Fisica Desportiva i HC Braga-. Aquest últim equip serà el primer escull que tindran els vilanovins. El Braga, que actualment és cinquè a la lliga portuguesa amb 45 punts -25 menys que el Benfica, que és colíder juntament amb el Porto-, compta a les seves files amb jugadors experimentats com Pedro Alves, que temporades enrere va militar al Liceo de la Corunya i al mateix Porto.

Els altres dos possibles rivals del Vilanova en cas de vèncer el Braga i assolir el passi per a la final, el Benfica i el Fisica, són totalment oposats. Els primers són els líders a Portugal i, a més, compten amb molts jugadors a la seva plantilla, cosa que els obliga a fer convocatòries entre partit i partit. El Fisica, en canvi, és un club poliesportiu que aquesta temporada és vuitè d'un total de setze equips i compta només amb 34 punts.

El Vilanova vol fer història i no desaparèixer mai del mapa europeu. A partir d'aquest dissabte, la capital del Garraf té un motiu més per somriure amb un equip que es deixa la pell cada minut i que compta amb un grup humà capaç de superar tots els reptes que se li demanin. La CERS és el primer.

stats