Esports 08/04/2012

Víctor Valdés: menys intervencions, més decisives

àlex Gozalbo
Víctor Valdés durant el penal que va aturar amb  0-0 al marcador.

BARCELONA.El Barça de Pep Guardiola domina el joc del centre del camp com cap altre equip del món, però, a més, és decisiu a les dues àrees. Al davant, amb Leo Messi. Al darrere, amb Víctor Valdés. El porter va tenir una actuació clau contra un Saragossa que va sortir molt revolucionat i va intentar alterar els ritmes habituals del conjunt blaugrana.

Quan el marcador era de 0-0 i el Saragossa encara jugava amb onze homes, Víctor Valdés va aturar un penal. El porter del Barça va endevinar la trajectòria del tir de Carlos Aranda i va poder aturar la pena màxima, la vuitena que frustra a Primera Divisió. L'última vegada que Valdés va aturar un penal va ser el 28 d'agost del 2010, quan Mohammed Tchité no va poder superar-lo en un partit en què el Barça es va acabar imposant al Racing de Santander.

"Jugades així fan que t'animis i, tal com anava la primera part, ens ha ajudat molt", va reconèixer Valdés als micròfons de Catalunya Ràdio.

El paper del porter en l'engranatge blaugrana sovint passa desapercebut, però la seva incidència en els partits ha anat en augment en les últimes temporades. Cada vegada menys intervencions, però cada vegada més decisives. La traducció de les seves aturades en punts no deixa de créixer.

Minuts després d'aturar el penal, Víctor Valdés va saber solucionar, en primera instància, un un contra un contra Carlos Aranda, però l'acció es va convertir en el primer i únic gol del Saragossa després d'un afortunat rebot de la pilota, que va anar del cap del davanter a la xarxa de la porteria blaugrana.

La incidència en el joc de Víctor Valdés ha crescut de manera paral·lela als dubtes que han anat apareixen al voltant de la figura d'Iker Casillas, a qui José Mourinho comença a discutir galons al vestidor del Reial Madrid.

El porter del Barça va veure en l'acció del penal la quarta targeta groga de la temporada i se situa, per tant, a una de la suspensió. El meta va fer caure Lafita quan aquest jugador mirava d'aprofitar un rebuig al pal. A set jornades del final, Víctor Valdés haurà de mantenir la concentració per no perdre's cap partit en la recta final d'una temporada en què el Barça aspira a completar una remuntada majúscula.