04/02/2013

Víctor Valdés atura els peus del València

2 min
Víctor Valdés va aturar quatre xuts del València durant el partit d'ahir a Mestalla.

BARCELONA.La capacitat ofensiva i creativa del Barça fa anys que és tan espectacular que sovint margina en un frustrant oblit les grans actuacions dels encarregats de les altres funcions, més fosques, del futbol. Aturar els gols acostuma a ser-ne una. Víctor Valdés, però, va erigir-se ahir en l'heroi improvisat a Mestalla, després de salvar el Barça de la derrota amb una intervenció doble a xuts de Canales i Soldado en el temps afegit. El porter de Gavà, aixecant-se i volant a l'àrea petita, va evitar que el València marqués el 2-1 després d'una errada de Piqué a la banda i va rebre el suport enèrgic del capità Carles Puyol, que el va animar, el va abraçar i el va fer cridar amb bogeria per descarregar l'adrenalina d'una última acció decisiva. L'encert de Valdés ha tornat a posar sobre la taula el debat que s'havia obert després de saber que no renovarà el seu contracte més enllà del 30 de juny del 2014: quin porter oferirà el mateix rendiment que Valdés a la porteria del Barça?

Després del partit contra el València el secretari tècnic del Barça, Andoni Zubizarreta, va elogiar la seva actuació però no va voler mirar més enllà: "Víctor Valdés és un grandíssim porter. S'han de saber fer les coses que fa i a la velocitat que les fa. La primera aturada ja era difícil, però la segona ho era encara més", va dir. Zubizarreta, però, va evitar opinar sobre altres porters. El relleu de Valdés és un tema que el Barça prefereix reflexionar en silenci i d'amagat.

L'exigència del partit va convertir Valdés en protagonista gairebé des del començament. El blaugrana va escridassar els seus companys en les primeres accions a pilota aturada, quan notava certa relaxació en els marcatges que deixaven rematades plàcides dels xe.

El València va acabar el partit amb 14 xuts -dels quals 6 van anar entre els tres pals- i va obligar Valdés a lluir-se en diverses ocasions. El de Gavà, que no va poder fer res en l'acció de l'1-0 d'Ever Banega, va mostrar-se molt segur en cada arribada xe i, en la segona meitat, va haver de volar per salvar un altre xut amb rosca de Canales que hauria trencat l'empat. "El Víctor ha tornat a estar a un nivell molt alt. No només en les dues aturades del final, també en les pilotes aèries en les jugades d'estratègia. Estem amb ell i li donarem suport tot el temps que es quedi amb nosaltres", va analitzar Jordi Roura a la sala de premsa.

Setmana de seleccions

Víctor Valdés és un dels deu jugadors del Barça convocats per jugar demà passat un amistós a Doha (Qatar) contra l'Uruguai. Sense Iker Casillas, el blaugrana apunta a titular, per davant de Pepe Reina. Valdés, juntament amb Piqué, Puyol, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Cesc, Iniesta, Pedro i Villa, va marxar cap a Madrid directament des de València per concentrar-se amb la roja . Alexis Sánchez, convocat amb Xile, tampoc va tornar cap a Barcelona i va desplaçar-se a Madrid.

stats