BARÇA
Esports 18/01/2013

Víctor Valdés anuncia que vol marxar i no renovarà

L'agent del porter informa el club que "la decisió és irrevocable" i que no acceptarà contraoferta

Natàlia Arroyo
3 min
Víctor Valdés anuncia que vol marxar i no renovarà

Sant Joan DespíVíctor Valdés ho té clar: no vol seguir ocupant la porteria del Barça. I no, aquest cop no sembla que sigui cap estratègia de renovació per intentar millorar el seu contracte, que s'acaba el 30 de juny del 2014. A través del seu representant, Ginés Carvajal, i el seu pare, José Manuel Valdés, el porter de Gavà va comunicar al club la seva intenció de no renovar i va deixar clar que res ni ningú el poden convèncer de continuar. El porter no acceptarà cap contraoferta del Barça i no vol entrar en temes econòmics. La decisió està presa i és "irrevocable". Víctor Valdés defensarà la porteria del Barça, com a molt, un any i mig més, que és el que li queda per acabar el seu vincle contractual amb l'entitat. El Barça va confirmar la notícia i, a través del director esportiu, Andoni Zubizarreta, donarà la seva versió dels fets avui durant el matí. El club té la intenció de comunicar la seva postura abans de la roda de premsa de Tito Vilanova, prevista per a les 15.30 hores, poc abans de desplaçar-se a l'aeroport del Prat per viatjar a Sant Sebastià, on l'equip juga dissabte contra la Reial Societat.

Reunió a Sant Joan Despí

Ahir no havia de ser el dia de Víctor Valdés, però amb el pas de les hores el futur del porter blaugrana va anar guanyant protagonisme. La que havia de ser una primera reunió de contacte va acabar sent, gairebé, una última reunió. Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu del Barça, i Andoni Zubizarreta, director esportiu, van rebre Ginés Carvajal i José Manuel Valdés a les oficines del club a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí per valorar el futur del jugador i van acabar acomiadant els portaveus de Valdés resignats i sorpresos, sense marge de maniobra. La trobada va començar a un quart de sis de la tarda i es va acabar poc abans de les set. Després de la reunió, els representants del porter van marxar per la porta del darrere de la Ciutat Esportiva i van declinar fer declaracions als mitjans de comunicació.

Hores més tard van fer arribar a l'agència Efe un comunicat en què confirmaven que no hi hauria acord: "Els agents de Víctor Valdés han comunicat al FC Barcelona en la reunió mantinguda aquesta tarda la decisió irrevocable del jugador de no renovar el seu contracte, i s'evita així entrar a valorar temes econòmics".

No és l'estratègia del 2009

Amb el text quedava clar que Víctor Valdés no vol obrir una guerra d'ofertes amb el club. Per qüestions personals i familiars té decidit canviar d'aires, i encara que no se sàpiga si ho farà a partir d'aquest estiu o s'esperarà que expiri el seu contracte el 2014, busca destí per continuar la seva carrera esportiva. No es tracta, com va passar l'estiu del 2009, d'una batalla per esgarrapar un euro més. En aquella negociació de fa quatre anys, Ginés Carvajal va arribar a demanar que Valdés cobrés només una mica menys que Leo Messi per apropar-se al salari d'Iker Casillas al Reial Madrid. Les negociacions van ser difícils i llargues, i després que totes dues parts cedissin en les seves postures inicials, van acabar resolent-se favorablement. Ara el Barça proposa al porter diverses fórmules de renovació flexible, amb una nova clàusula de rescissió per facilitar-li la sortida a partir del 2014, quan complirà 32 anys, però Valdés no les vol escoltar. Marxarà. Ho té decidit.

"Provar sort i altres cultures"

El d'ahir era el pas que faltava per confirmar unes sensacions que el mateix Valdés ja va transmetre a principis d'any, quan va confessar en roda de premsa que no descartava marxar a "provar sort i conèixer altres cultures" lluny de Barcelona. Aleshores aquelles paraules van sonar a provocació per alertar el club blaugrana abans de seure a negociar la renovació, i més quan uns dies més tard Valdés va aclarir al seu perfil de Facebook que encara no s'havia pronunciat sobre el seu futur i que tot eren "especulacions". Des del club, de fet, es vivia el procés amb certa tranquil·litat i Andoni Zubizarreta, en diverses aparicions públiques, va treure ferro a l'assumpte assegurant que les converses estaven "ben encaminades". Una situació que negava Carvajal, que insistia que encara no s'havien assegut a parlar-ne.

Ahir ho van fer i podria haver sigut l'últim cop, perquè Víctor Valdés no vol ser blaugrana més enllà del 2014.

stats