AVALS
Esports 15/03/2013

Vicenç Pla s'esperarà al final de la Lliga

El soci ha confirmat que el Barça no pot executar la sentència i no hi vol interferir

Albert Solé
2 min

Barcelona.Vicenç Pla, el soci que va denunciar que Joan Laporta i set exdirectius més no van avalar com els tocava l'any 2006 -i el Suprem li ha donat la raó- s'esperarà que el Barça guanyi la Lliga per prendre una decisió. Només ell pot demanar l'execució de la sentència al jutge perquè obligui Laporta i companyia a presentar l'aval de 24 milions d'euros en total (uns 2,9 milions cadascun), tot i que Pla, el 18 de febrer, demanés que ho fes la directiva en primera instància.

El portaveu del Barça, Toni Freixa, i el mateix president, Sandro Rosell, van explicar que legalment la junta no podia demanar l'execució, sinó que només podia fer-ho el demandant, és a dir, Vicenç Pla. Freixa es basava en un informe jurídic que havia encarregat el club, i l'advocat de l'Associació en Defensa dels Drets dels Socis i les Sòcies del FC Barcelona -que dóna suport a Pla-, Joaquim Massanella, va demanar que volia veure'l, perquè ell estava convençut que la directiva sí que podia. Segons fonts de l'Associació, Massanella ja s'ha reunit amb els serveis jurídics del Barça, ha vist l'informe i ha constatat que realment la decisió final està només en mans de Vicenç Pla.

Ara, Pla i l'Associació en Defensa del Soci han acordat que no prendran cap decisió fins al final de la Lliga, o si més no fins que el Barça no sigui matemàticament campió. Vicenç Pla va explicar en la roda de premsa que va oferir fa un mes, després que el Tribunal Suprem li donés la raó i desestimés el recurs presentat pels vuit exdirectius demandats sobre la sentència de l'Audiència Provincial, que té quatre anys per demanar que s'executi, i que volia esperar al moment més oportú, sense interferir en la marxa esportiva de l'equip. Tot i això, en aquella roda de premsa també va dir que estava disposat a arribar fins al final "pel bé del Barça". Fa dues setmanes Sandro Rosell va dir que si depengués d'ell no demanaria l'execució dels avals, i va insinuar que parlaria amb Pla.

Joaquim Massanella és l'advocat que va agafar el cas de Vicenç Pla quan l'anterior lletrat, Javier Leiva, hi va renunciar un cop va aconseguir que el Tribunal Suprem els donés la raó. Ara Massanella també ha dit que no seguirà duent aquest cas, i ara tot passa a mans d'un tercer advocat, concretament de Carme Quevedo.

No es pot executar

Segons van explicar a l'ARA dos dels vuit exdirectius denunciats per Vicenç Pla, Jaume Ferrer i Alfons Godall, la sentència de l'Audiència Provincial no es pot executar. Godall i Ferrer diuen que els seus advocats els han dit que la confirmació de la sentència pel Suprem ha arribat massa tard, un cop ells ja han deixat la junta directiva, i que, ja fora, no estan obligats a avalar. Si tenen raó, i Vicenç Pla finalment sí que demana l'execució de la sentència, la polèmica legal pels avals viurà un nou capítol als jutjats.

stats