MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 23/05/2011

Vettel viu en una altra dimensió

Nuria García
2 min
Vettel viu en una altra dimensió

MontmelóLa de Catalunya mai ha estat una cursa de sorpreses. Tot el contrari. Des de fa deu anys, el pilot que sortia des de la pole guanyava la cursa. Però ahir els pilots van esforçar-se al màxim per brindar als aficionats una cursa emocionant. El primer, Alonso, que va fer una sortida de manual, d'aquelles que es recordaran durant anys. De quart a primer, deixant enrere els dos Red Bull i el seu amic Lewis Hamilton. El somni semblava fer-se realitat per al de Ferrari, que pensava que tots els problemes podrien haver quedat enrere. Però res més lluny de la realitat. Alonso, després de fer xalar els aficionats de Montmeló durant unes quantes voltes, va veure com el Red Bull de Sebastian Vettel i els McLaren de Hamilton i de Button li passaven al davant, sense que pogués fer res per evitar-ho.

Vettel sortia segon, però aquesta temporada està demostrant que és un pilot d'una altra dimensió, d'una altra galàxia. A la volta 23 ja encapçalava la cursa i només va deixar el lideratge quan va aturar-se als boxs. Així, l'alemany aconseguia guanyar en un Circuit, el de Catalunya, que se li resistia. I és que mai havia pogut pujar fins a l'esglaó més alt del podi a Montmeló. I allà va celebrar el triomf amb la tranquil·litat de qui s'ha aconstumat a celebrar victòries. Al podi, Vettel compartia somriures amb Hamilton i Button, els dos pilots que ara per ara estan en més bones condicions per evitar que l'alemany guanyi el seu segon Mundial consecutiu.

Alguersuari i la degradació

Jaume Alguersuari no va tenir una cursa plàcida. El barceloní va acabar setzè i va tornar a veure's afectat per la degradació dels pneumàtics. Si dissabte deia que tenia previst anar a tres aturades, ahir veia com havia d'entrar quatre cops perquè, a la volta 12, les gomes estaven gastades. "Tenim un problema i cal solucionar-lo. Cal tenir els ànims a dalt i seguir treballant". El següent examen, diumenge que ve a l'exigent circuit urbà de Mònaco.

stats