MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 10/10/2011

Vettel, el bicampió més jove

Nuria García
2 min
Vettel, el bicampió més jove

BarcelonaNo va ser la cursa que ell esperava, ni segurament la que desitjava. Però en va tenir prou. Sebastian Vettel no va guanyar el GP del Japó -va ser tercer-, però va proclamar-se per segona vegada consecutiva campió del món. I ho va fer amb només 24 anys, 3 mesos i 6 dies, de manera que s'ha convertit en el bicampió més jove de la història i ha aconseguit l'últim rècord de precocitat, que encara tenia Fernando Alonso (l'asturià va guanyar el 2006 el seu segon títol amb 25 anys, 2 mesos i 23 dies).

Ahir, quan va travessar la línia de meta en la tercera posició -després del guanyador, Jenson Button, i de Fernando Alonso-, Vettel no va poder contenir les llàgrimes. Els seus enginyers li van dir: "Ets el campió del món. Hauries pogut guanyar la cursa, però és igual, ets el campió". I Vettel, acostumat a guanyar, es va quedar sense paraules. Només va encertar a dir un "gràcies a tots" per agrair la feina de Red Bull i dels seus mecànics durant tota la temporada. La primera abraçada de l'alemany va ser per a ells. I és que tot just baixar del cotxe va sortir corrents cap on hi havia tot el seu equip per celebrar el títol amb ells.

I és que aquest ha estat un campionat inqüestionable per al conegut per molts com el Baby Schumi , és a dir, el relleu natural de Michael Schumacher. Al Japó, quan encara falten quatre curses, Vettel va assegurar-se el seu segon títol. I ho va fer després d'aconseguir 12 de 15 pole positions possibles i havent guanyat 9 de les 15 curses disputades.

De fet, la cursa japonesa no va ser un camí de roses per a Vettel. Sortia des de la primera posició, però Button ben aviat li va deixar clar que no l'hi posaria fàcil. Tot just a la sortida, el britànic va intentar avançar-lo, però Vettel va defensar-se arraconant Button i gairebé li va fer trepitjar la gespa. Tot i que els comissaris van investigar l'incident, finalment van decidir no sancionar-lo. De fet, el britànic li va recordar la maniobra abans de pujar al podi. "M'has fet anar per la gespa", li va dir Button a Vettel. I l'alemany, content pel títol, va semblar no voler entrar en disputes. Button tampoc va voler-se barallar. Ell havia complert el seu objectiu: guanyar per distanciar-se d'Alonso i de Webber en la lluita pel subcampionat.

Alguersuari, sense sort

Jaume Alguersuari no va tenir el dia. El pilot català va patir un problema a la sortida que va arrossegar durant tota la cursa i, sense velocitat per poder avançar en un circuit molt estret, Alguersuari va acabar 15è i no va poder sumar cap punt.

stats