MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 10/06/2013

Vettel acaba amb la malastrugança

L'alemany obté el primer triomf de la seva carrera i de Red Bull al Canadà

Nuria García
2 min
Vettel acaba amb la malastrugança

BarcelonaCom si haguéssim tornat al passat, Sebastian Vettel va aconseguir ahir al Canadà un triomf sense oposició, amb una superioritat incontestable. Mentre la resta dels seus rivals es barallaven pel darrere, Vettel va aconseguir el tercer triomf de la temporada sense haver de mirar pels retrovisors, com feia anys enrere, quan la igualtat no era la tònica habitual a la Fórmula 1. Tot just apagar-se els semàfors vermells, Vettel va sortir disparat cap al triomf, marcant un ritme que ningú va poder seguir.

L'alemany, a més, va aconseguir acabar amb la malastrugança del circuit Gilles Villeneuve de Mont-real, una mala sort que l'acompanyava d'ençà que va pujar a un monoplaça per primer cop. I és que ni ell ni la seva escuderia -Red Bull- havien aconseguit guanyar la cursa canadenca fins ahir. Així doncs, amb aquest tema resolt, a Vettel només li queda un traçat del Mundial en què els aficionats no l'hagin vist aixecar el dit índex com a senyal de victòria: Austin (on només s'ha disputat un Gran Premi).

Per darrere de Vettel va creuar la línia de meta Fernando Alonso. L'asturià sabia que, si no plovia, podria destacar tot i arrencar sisè. Durant la setmana, les previsions de pluja s'havien succeït, però el temps plujós va donar una treva per disputar la cursa amb sol i calor, i Alonso va poder brillar. El de Ferrari, tot i veure's perjudicat a l'inici pel tap que va fer Nico Rosberg, va remuntar i va aprofitar a la perfecció l'avantatge que donen el KERS i el DRS per superar els seus rivals a la recta. Primer va avançar Mark Webber, que tenia problemes amb l'aleró després d'un xoc amb l'holandès Van der Garde, i més tard Lewis Hamilton. El britànic no va posar les coses fàcils al de Ferrari. Alonso, després de diversos intents, va avançar Hamilton a la recta principal, però el britànic no va tirar la tovallola i va intentar tornar-li la jugada.

Canvis al Mundial

La segona posició a la cursa canadenca situa Fernando Alonso segon a la classificació Mundial, ja que ha aconseguit superar Kimi Räikkönen. El finlandès ahir, amb més problemes dels previstos, només va poder ser novè. Tot i això, va puntuar i, per tant, ha igualat les 24 curses consecutives puntuant de l'alemany Michael Schumacher. Si al circuit de Silverstone d'aquí quinze dies acaba entre els deu primers, Räikkönen aconseguirà un nou rècord en la història de la Fórmula 1.

stats