MOTOCICLISME
Esports 15/06/2013

Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, per davant de les Honda

El mallorquí marca el segon millor temps en els primers entrenaments a Montmeló, per darrera el pilot italità

M.molina / N.garcia
2 min
Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, per davant de les Honda

MontmelóL'italià Valentino Rossi va ser el més ràpid en els entrenaments lliures del Gran Premi de Catalunya de motociclisme. El pilot italià de Yamaha va demostrar afrontar el cap de setmana en forma i va girar a Montmeló durant la primera jornada d'entrenaments amb un temps de 1:42.297, cinc centèsimes més ràpid que el seu company d'equip, el campió mundial Jorge Lorenzo. Les motos Yamaha van ser les més ràpides aquest divendres, ja que fins i tot Cal Crutchlow (quart) va poder situar-se per davant d'una de les Honda oficials (la del català Marc Márquez). Va ser una sessió relativament tranquil·la, amb l'única caiguda del colombià Yonny Hernández, i amb Dani Pedrosa a la tercera posició.

El pilot mallorquí va voler moderar l'eufòria al box de Yamaha després d'una primera jornada rodona per als interessos d'aquesta marca, en recordar que "la classificació de la primera sessió d'entrenaments no és la real. En la qualificació, tots munten pneumàtics nous al final i donen el màxim per fer la volta ràpida. Avui hi ha pilots, com jo, que hem fet tot l'entrenament amb el mateix tipus de pneumàtic, mentre que altres han canviat a la meitat i altres al final" . Amb les Honda de Dani Pedrosa i Marc Márquez per darrera del mallorquí, Lorenzo va admetre que "estem millor i els favorits al títol han rodat amb un ritme pitjor al nostre. Però poden canviar les coses. Estem millor que a principis de la temporada i estem encara en la pomada en cada entrenament i cursa, lluitant a les tres primeres posicions". Lorenzo va ser el gran dominador de la jornada, superat només per l'atac final d'un Rossi renascut al circuit català. Ara, el campió del món espera una cursa diumenge igualada, ja que en funció dels pneumàtics, les condicions canvien molt. "Si la cursa fos al matí, tindríem més opcions Rossi, Crutchlow i jo. A la tarda, les Honda han tingut més problemes que a Jerez, però nosaltres patim més. Encara és aviat" va admetre.

En Moto2, Pol Espargaró va ser el més ràpid. El pilot de Granollers es va imposar en les dues sessions dels entrenaments de divendres, per davant d'Scott Redding i Takaaki Nakagami.

Bon temps de Salom

En Moto3, Lluís Salom va ser el més ràpid en la sessió d'entrenaments matinal, acabant posteriorment en la cinquena posició en la segona sessió del dia, per darrera dels catalans Isaac Viñales i Àlex Márquez. El millor temps en global de la jornada d'entrenaments de Moto 3 però, va ser aquell del mallorquí amb un registre de 1:52.054 (a la tarda Salom va aconseguir un millor temps de 1:52.857).

Salom, que mai ha aconseguit fer un bon paper al Circuit de Catalunya, confia en poder trencar aquesta ratxa per pressionar el líder del mundial, Isaac Viñales. "Estem molt contents perquè la moto funciona bé i amb l'equip estem en la bona línia de treball ", va dir el pilot mallorquí. "D'aquesta jornada em quedo amb el que hem provat al matí, ja que ha anat molt bé. Estic content, perquè hem trobat una posada a punt força bona. L'horabaixa hem volgut provar coses diferents però no m'han acabat de convèncer. He fet un gran temps aquest matí, esperem que puguem continuar així tot el cap de setmana" va concloure el pilot de Red Bull KTM Ajo.

stats