EUROPA LEAGUE
Esports 27/04/2012

El València es queda sense gol ni remuntada en una nit desgraciada

Martí Molina
Diego Ribas (a l'esquerra) disputa una pilota amb Ricardo Costa. El València va crear ocasions de gol però no va poder marcar.

El València no va poder remuntar el 4-2 de l'anada contra l'Atlètic de Madrid i va caure eliminat a les semifinals de la Lliga Europa en una nit desgraciada a Mestalla. Els locals no van transformar en gol les múltiples ocasions i Sergio Canales va recaure de la lesió al genoll. Els matalassers jugaran la final contra l'Athletic Club.

Va ser un partit dominat clarament pel València, que des del primer minut va sortir a buscar els gols que li permetessin capgirar la semifinal. Però la mala sort es va aliar amb el conjunt xe. Malgrat dominar i acular l'Atlètic de Madrid, no van poder foradar la porteria de Courtois. Els matalassers ho van passar malament en defensa i no va ser fins al minut 40 quan van poder arribar a l'àrea visitant en un contraatac.

El segon temps va tenir la mateixa dinàmica, fins que Canales va tornar-se a trencar el genoll. Un cop moral per als valencianistes, que es va accentuar durant la jugada següent: quan Adrián López va caçar una pilota a l'interior de l'àrea i va marcar de volea, l'única ocasió clara. El València va intentar recuperar-se, però ja no va poder.

L'Atlètic jugarà la final, però sense Tiago, que va ser expulsat amb vermella directa a les acaballes del partit, per una picabaralla a l'àrea local.

L'Athletic Club es classifica

També va arribar a la final l'Athletic Club, després de superar l'Sporting de Portugal (3-1). Amb un primer temps vibrant que va acabar 2-1 -els gols de Susaeta i Ibai, i de Van Wolfswinkel van igualar la semifinal-, a la represa els homes de Marcelo Bielsa van dominar, però no van poder certificar la classificació fins que Llorente, al minut 88, va fer el gol definitiu.