PRIMERA DIVISIÓ
Esports 07/02/2011

El València es consolida a la quarta posició

T.p.

VALÈNCIA.Jornada rodona per al València d'Unai Emery. Els valencianistes van sumar els tres punts en un dels derbis del País Valencià davant de l'Hèrcules (2-0), i es van consolidar a la zona que dóna dret a jugar la Lliga de Campions. A més, el València s'aprofita de la derrota de l'Espanyol al Juegos del Mediterráneo d'Almeria per ampliar el marge amb la cinquena posició, i de retruc s'acosta al tercer classificat, el Vila-real, que va caure dissabte a casa davant del Llevant.

Per acabar firmant un dia rodó però, el València va haver de treballar de valent, especialment a la segona part. Perquè en els primers 45 minuts els d'Emery van ser superiors. Dominant el terreny de joc, van viure 45 minuts plàcids en defensa, ja que l'Hèrcules no va fer gaire en atac. Però els locals tampoc van aconseguir crear gaires ocasions de gol, i no van obrir el marcador fins als últims minuts del primer temps, en una bona combinació ofensiva dels dos davanters locals, Soldado i Aduriz. Va ser el basc qui va aconseguir superar el porter visitant, Calatayud.

Reacció de l'Hèrcules

Després de no oferir gaire en el primer temps, l'equip d'Alacant va fer un pas endavant a la segona part i va aconseguir donar prou feina a un Guaita que finalment va ser un dels puntals de l'equip local per sumar el triomf. Esteban Vigo, per cert, va fer entrar en els segons 45 minuts l'holandès Drenthe, que tornava a una convocatòria de l'Hèrcules per primer cop des que va ser castigat per haver-se negat a entrenar perquè no cobrava.

Perdonat finalment per Vigo, Drenthe va aportar molt en atac a un Hèrcules que es va créixer i va fer mèrits per marcar algun gol. Però qui va marcar va ser el València, gràcies a un preciós llançament de falta directa de Tino Costa, que va frustrar la reacció d'un Hèrcules que mica en mica s'acosta a les posicions de descens.

Després del gol de l'exjugador del Montpeller, el València fins i tot va tenir ocasions de gol per marcar el tercer a un Hèrcules que ho va seguir intentant sense idees.