PRIMERA DIVISIÓ
Esports 20/01/2013

Un València amb aires de revenja

El València rep el Madrid a Mestalla amb el doble objectiu de prendre venjança després de la derrota a la Copa i escurçar distàncies a la Lliga. Els blancs només han sumat 14 de 30 punts fora de casa.

Martí Molina
2 min

BARCELONANomés cinc dies després, el València i el Reial Madrid es tornen a veure les cares. Aquest cop, a la Lliga, i a Mestalla (21 h, Canal+). Un enfrontament que arriba notablement escalfat després de la victòria dels blancs al partit d'anada dels quarts de final de la Copa del Rei (2-0) amb polèmica arbitral, tot i que la tensió s'ha rebaixat una mica els últims dies.

El València ja va arrencar un empat contra el Madrid en el primer partit de la temporada (1-1), quan l'entrenador encara era Mauricio Pellegrino. Ara, amb Ernesto Valverde a la banqueta, els xe intentaran deixar de banda l'ensopegada de dimarts i buscar una nova victòria que els permeti escalar posicions en la seva lluita particular per accedir als llocs de Champions. A més, si es confirma la dinàmica positiva del club, el Reial Madrid pot acabar sent un rival directe en la lluita per la tercera posició, que dóna accés directe a la màxima competició continental de clubs. Per això entrenador i jugadors valencianistes confien que l'efecte Mestalla torni a ser decisiu i els dos equips acabin la jornada a només quatre punts de distància.

En canvi, el Reial Madrid vol mantenir el bon joc que va exhibir al partit de Copa, i aprofitar l'ensopegada del Barça per mantenir viva la quimera d'eixugar els 16 punts de distància que separen tots dos equips abans de començar el partit d'aquest vespre.

Encara que els blancs només han aconseguit 14 dels 30 punts possibles a domicili, i en les dues últimes sortides han perdut contra el Màlaga i han empatat amb l'Osasuna, l'equip haurà de trencar aquesta dinàmica si vol continuar somiant i, sobretot, evitar maldecaps d'última hora per entrar a la Champions.

Això sí, no serà fàcil, a causa de les nombroses baixes que arrossega l'equip que entrena José Mourinho -que ahir va tornar a esquivar la sala de premsa-, sobretot en defensa. A banda del dubte a la porteria -Adán torna a la convocatòria després del partit de sanció i podria ser titular en el lloc de Casillas-, els blancs no poden comptar ni amb amb el sancionat Sergio Ramos ni amb el lesionat Pepe. D'aquesta manera, Varane i Albiol seran la parella de centrals. A més, i pensant en la tornada de Copa, Mourinho podria fer rotacions i donar descans a homes importants com Xabi Alonso o Cristiano Ronaldo, almenys d'inici.

El València, de la seva banda, també té problemes per confeccionar l'onze inicial. Al mig del camp no hi són ni David Albelda ni Dani Parejo. Ernesto Valverde tampoc no podrà comptar amb el lateral Joao Pereira, per sanció, mentre que a la porteria Diego Alves recuperarà la titularitat en el lloc de Vicente Guaita.

stats