BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 28/05/2012

El València Basket guanya al Palau Blaugrana set anys després

àlex Gozalbo
Víctor Sada intenta fer un canvi de ritme per superar la defensa de Rodrigo San Miguel.

BARCELONAEl València Basket no guanyava un partit al Palau Blaugrana des del 2005, quan Manolo Flores entrenava el Barça. Víctor Sada i Joan Carles Navarro, que aquell dia es va quedar sense competir, són els únics jugadors que es mantenen a l'equip blaugrana. Set anys després el conjunt valencià va repetir ahir victòria i va aconseguir igualar l'eliminatòria de semifinals de la Lliga Endesa (1-1).

El Barça Regal necessita ara guanyar almenys un dels dos partits que es jugaran a València per no quedar eliminat i tenir opcions de disputar la final per sisè any consecutiu. L'equip blaugrana, que dijous va guanyar per 27 punts de diferència i ahir dominava per 12 punts, no va saber mesurar la perillositat del rival i, quan es va veure obligat a competir amb un marcador igualat, no va saber gestionar l'atac amb encert.

Sense la millor versió de Joan Carles Navarro, que aquesta temporada no acaba de fer net amb la fasciïtis plantar, el Barça Regal no es va assemblar gens a l'equip que dijous va esclafar el València Basket. De tots els defectes que va exhibir, el més preocupant va ser el seu nivell defensiu, molt per sota dels paràmetres habituals.

Rafa Martínez va acabar el primer partit amb tan sols un tir intentat, mentre que ahir en va poder realitzar nou. El mateix va passar amb Nando de Colo, que va passar de cinc a quinze tirs. Aquestes dades descriuen el punt de somnolència amb què ahir va treballar el Barça Regal al darrere. L'equip de Xavi Pascual -l'entrenador va acabar molt disgustat amb l'actitud dels seus jugadors- va patir per fer front als interiors del València Basket, molts llestos a l'hora de llegir les situacions de bloqueig directe.

Velimir Perasovic va demostrar que amb temps per preparar el partit i amb el descans necessari el València Basket és un equip perillós, perquè té molts jugadors capaços de fer punts amb facilitat. L'entrenador va saber augmentar el nivell físic dels seus jugadors i es va beneficiar d'un criteri arbitral prou permissiu amb els contactes.

Amb els dos equips jugant al mateix nivell físic, el València Basket va mostrar-se més intel·ligent per llegir en quines posicions i en quins moments de cada possessió tenia avantatge. Per tant, van fer una lectura més bona d'un partit que es va decidir en els últims tres minuts, quan el Barça Regal va patir un atac d'agonia i precipitació i va malbaratar massa atacs de manera injustificada.

La sèrie de semifinals es trasllada ara a València, on dimecres i divendres es jugaran els pròxims dos partits de l'eliminatòria. El Barça Regal haurà de sobreposar-se a l'ambient de la Fonteta, on s'aplegaran més del doble dels espectadors que ahir (3.929) es van reunir al Palau Blaugrana.