BARÇA
Esports 01/06/2013

Valdés i Puyol aporten llum a un futur ple d'interrogants

El porter diu que el seu cicle s'acaba, però no detalla si marxa aquest estiu

A.l. / T.p.
2 min

Barcelona.Quatre mesos i mig més tard, Víctor Valdés va trencar el silenci. Envoltat dels capitans de l'equip i sense presència de cap directiu, el porter va explicar els motius de la seva decisió, els motius també del seu llarg silenci. Unes hores més tard, el capità Carles Puyol repetia el guió. D'ençà que s'havia operat el 16 de març, el central havia emmudit. L'afició blaugrana reclamava explicacions i en l'últim sospir, just abans de tancar la temporada, els jugadors van donar la cara.

Valdés va arrencar l'esperada compareixença amb una explicació minuciosa i treballada del que ha passat en els últims mesos. No hi va haver cap lectura de comunicat, Valdés va explicar el que sentia, això sí, sense traspassar cap línia vermella, defugint qualsevol tipus de dialèctica amb la directiva.

Tot fa indicar que el porter dirà adéu al Camp Nou aquest estiu -club i jugador així ho volen-, però Valdés va evitar pronunciar-se públicament sobre aquesta possibilitat altament probable. "El Barça m'ho ha donat tot. Ara bé, la porteria d'aquest club pesa molt, he notat la responsabilitat de defensar aquesta samarreta. He madurat la decisió i psicològicament m'ha esgotat. Considero que el meu cicle acaba amb aquest contracte", va anunciar.

El blaugrana va insistir que els únics motius del seu comiat són "la pressió, la responsabilitat i el pas del temps". Davant dels micròfons les raons s'acaben aquí. Quan se li va preguntar per si darrere la seva decisió "irrevocable i ferma" hi havia un rerefons econòmic, Valdés va aturar qualsevol especulació. "No estic aquí per parlar de la meva vida personal", va deixar anar educadament, fent valer la seva privacitat. Tampoc va voler parlar de discrepàncies amb el club a l'hora de no renovar. "La meva relació amb tothom del club és cordial", va sentenciar.

Si Valdés va utilitzar un to conciliador a l'hora d'explicar els motius del seu adéu, quan es va parlar de formes i tempos, el jugador va apuntar directament a la directiva. "Vaig demanar al club fer un comunicat conjunt per evitar rumors sobre la meva figura, però el Barça no va voler fer el comunicat i el vaig haver de fer jo. He volgut anar de cara a l'aficionat, amb sinceritat", va explicar.

Des d'un primer moment, Valdés va entonar el mea culpa en les formes. "Sé que he decebut molta gent, i demano perdó", va admetre.

Les raons del capità

En la mateixa línia va parlar Carles Puyol. El de la Pobla va admetre que s'havia equivocat per no haver donat explicacions. El capità va desvelar que la decisió d'operar-se la va prendre després de trobar-se amb el doctor Ramon Cugat. "La meva idea era aguantar fins a final de temporada i operar-me, però un dia no vaig poder més. Demano ser operat i els dic que renuncio a la renovació", va explicar Puyol. Sandro Rosell, però, va treure-li del cap aquesta idea. "Dos dies després de ser operat insisteixo al president que si no estic fort, no compliré el contracte", va afegir Puyol, que va negar contactes amb el Milan i va insistir que "si els problemes segueixen" haurà de penjar les botes.

stats