CICLISME
Esports 25/08/2013

Nicholas Roche guanya la primera etapa de muntanya de la Vuelta al Monte da Groba

L'irlandès, fill del guanyador del Tour Stephen Roche, s'emporta la primera arribada en altura de la cursa espanyola, davant la passivitat de la majoria de favorits

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaLa primera etapa en línia de la Vuelta a Espanya, acabada en un port de primera categoria (Alto do Monte da Groba) ha tingut com a vencedor Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff). El ciclista irlandès ha atacat poc abans de la pancarta de l'últim quilòmetre, responent a un atac de Dani Moreno (Katiuixa). Finalment ha estat el més fort a les últimes rampes del port gallec.

Roche és fill d'Stephen, guanyador del Tour de França de 1987, i durant el Tour de França va ser gregari d'Alberto Contador. Poc abans de començar la Vuelta va declarar al protal Cyclingnews.com que s'havia aprimat 2,5 kg des d'aleshores i aspirava a quedar entre els cinc primers a la classificació general.

Entre els grans favorits hi ha hagut bastanta passivitat en els 11 quilòmetres de pujada final, i les principals novetats s'han vist entre els aspirants que han perdut temps, com Samuel Sánchez i Sergio Henao. Vincenzo Nibali (Astana) s'ha col·locat com a nou líder, i tan sols Joaquim Rodríguez, Diego Ulissi i Alejandro Valverde li han retallat dos segons a l'esprint final.

Vuelta a Espanya, segona etapa:

1r Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff)

2n Dani Moreno (Katiuixa) a 2"

3r Domenico Pozzovivo (Ag2r) a 6"

4t Leopold König (NetApp-Endura) a 11"

5è Alejandro Valverde (Movistar) a 12"(...)

7è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 12"

stats