ATLETISME
Esports 11/08/2013

Usain Bolt no falla i guanya la medalla d'or als 100 metres amb un temps de 9,77

Quatre dels vuit finalistes en la prova reina de la velocitat eren de Jamaica

Toni Padilla

BarcelonaUsain Bolt ha guanyat la medalla d'or als 100 metres dels Mundials d'atletisme de Moscou. El jamaicà no ha fallat a la prova més esperada de la cita i ha derrotat els rivals amb un temps de 9,77, malgrat la pluja i una mica de vent en contra. Bolt, campió olímpic d'aquesta prova el 2012 i el 2008, aconsegueix oblidar la decepció dels darrers Mundials, quan va ser desqualificat a la final. A més, suma la primera de les tres medalles d'or que vol guanyar a Moscou. Si ho fa, esdevindrà el millor atleta de la història dels mundials superant Carl Lewis. Justin Gatlin (Estats Units) ha guanyat la plata, i el bronze l'ha guanyat Nesta Carter (9.95).

La final ha demostrat de nou la superioritat dels velocistes jamaicans. A la final no hi era per lesió el també jamaicà Yohan Blake, campió el 2011 als Mundials de Daegu. Tampoc hi havia Assafa Powell, el tercer millor velocista jamaicà, en aquest cas, per dopatge. Però malgrat aquestes absències, quatre dels vuit finalistes eren de Jamaica, amb Nickel Ashmeade marcant el millor temps a les seminals per davant de Bolt, Kemar Bailey-Cole i Nesta Carter.

Malgrat la bona actuació de Mike Rodgers −millor marca de la temporada− i Justin Gatlin –aquest any ha estat un dels pocs a derrotar Bolt i ha guanyat la plata−, els Estats Units segueixen patint el domini de Jamaica i un Bolt que després de la seva típica arrencada lenta, en què li costa posar en moviment el cos, ha imposat la seva força per creuar la línia amb un temps de 9.77 sota la pluja. El francès Christophe Lemaitre també ha marcat el millor temps de la temporada.