MUNDIAL D'ATLETISME
Esports 28/08/2011

Usain Bolt passa eliminatòria sense despentinar-se

M. Molina

Barcelona.El jamaicà Usain Bolt va començar a fer gala de la seva superioritat als 100 metres llisos i ahir es va classificar per a les semifinals amb la llei del mínim esforç. El velocista en va fer prou amb una marca de 10.10 per passar l'eliminatòria, en una sèrie en què va competir el madrileny Ángel David Rodríguez, que va acabar tercer (10.37) i també va aconseguir el bitllet per a les semifinals que es disputaran avui, quan també es disputarà la final de la categoria.

Qui també va completar una bona actuació va ser Igor Bychkov, català d'origen ucraïnès, que es va classificar per a la final de salt amb perxa. Un salt de 5 metres i 50 centímetres li va servir per convertir-se en el primer atleta de la federació catalana que arriba a la final d'uns mundials en aquesta disciplina.

De la jornada d'avui convé destacar l'entrada en escena de Natàlia Rodríguez, que participa en la prova dels 1.500 metres. La tarragonina, una de les candidates a aconseguir la medalla d'or, disputarà la primera eliminatòria.

També hi haurà expectació en la prova dels 400 metres masculins, en què el sud-africà Oscar Pistorius -l'atleta que participa amb dues pròtesis d'alumini- farà el seu debut en uns Mundials per a atletes no paralímpics.

A més de la dels 100 metres masculins, també hi haurà les finals de 20 quilòmetres marxa i 10.000 metres, en categoria masculina, i del salt de llargada i el llançament de disc en la femenina.