FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 13/08/2011

El United, l'única realitat en una lliga anglesa plena de dubtes

Toni Padilla
2 min
Alex Ferguson, durant un entrenament del Manchester United. Enguany arribarà als 26 anys al capdavant del club.

BARCELONAL' última imatge de la temporada passada a Anglaterra va ser Alex Ferguson amb la copa de campions de lliga, la dotzena de la seva carrera. La primera d'aquesta, ha estat Ferguson amb la Community Shield, la desena que obté en 25 anys al capdavant del Manchester United. Els red devils parteixen amb un cos d'avantatge sobre els seus perseguidors en una Premier League que alça el teló avui malgrat que la violència viscuda a diferents ciutats ha obligat a suspendre el Tottenham-Everton.

El United és una realitat amb bons fonaments, però darrere seu treuen el cap diversos equips llestos per fer la guitza. El subcampió d'Europa, però, ha fet un pas endavant aquest estiu amb l'arribada de Phil Jones (Blackburn), Ashley Young (Aston Villa) i David de Gea (Atlètic). Tres reforços per apuntalar un bloc que sap perfectament a què juga.

Els altres equips grans tenen més dubtes. El City, després de guanyar la copa, s'ha tornar a gastar molts diners per confeccionar una plantilla increïble. El seu tècnic, Roberto Mancini, però, segueix afirmant que no poden continuar aspirant al títol, tot i ser el club que més ha invertit en els últims tres anys. Savic, Clichy, Pantilimon i especialment el Kun Agüero reforcen un planter temible, amb Silva, Balotelli, Touré Yaya, Tévez o Barry. Als citizens només els cal acabar de definir a què aspiren i a què juguen, aspectes que corresponen al seu tècnic italià.

A Londres, el jove André Villas-Boas arriba al Chelsea després de ser el rei Mides del Porto. El brillant tècnic portuguès ha deixat clar el seu caràcter i en lloc de perseguir fitxatges mediàtics s'ha reforçat amb joves brillants com Romelu Lukaku, Piazón, Courtois i el blaugrana Oriol Romeu. Un bloc temible que pot fer molt de mal si Abramòvitx té paciència. Al nord de la ciutat, Wenger perd Cesc i encara haurà de moure peça en el mercat de fitxatges, tot i que el seu Arsenal no sembla candidat al títol amb els reforços de Gervinho i Alex Oxlade-Chamberlain. A l'Emirates, però, es confia a créixer guiats pel jove Wilshere.

El gran dubte de la Premier serà veure si el Liverpool, que s'ha mogut bé fitxant, pot aspirar al títol. Dalglish va refer un equip desfet i l'ha apuntalat retornant la fe als aficionats reds amb homes com Downing, Henderson, Charlie Adam i els fitxatges de l'hivern passat, Luis Suárez i Andy Carroll.

I per sota, el català Robert Martínez lluitarà per seguir fent créixer el seu modest Wigan, club que aspira de nou a evitar el descens.

stats