LA NOVA SAMARRETA
Esports 09/02/2011

La Unicef a l'esquena, i qui ajuda a quadrar els números al davant

Si no fos per la Fundació Qatar la situació econòmica del Barça seria preocupant. És el missatge del club en paraules de Javier Faus, que adverteix, però, que encara cal estrènyer-se més el cinturó.

Toni Padilla
2 min

BarcelonaEl vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, ha admès que la Fundació Qatar ja ha donat el seu permís per al disseny de les samarretes de la propera temporada. Com ja s'havia avançat, el nou patrocinador del club, Fundació Qatar, anirà a la part davantera del nou disseny de Nike, i això farà que la Unicef quedi relegada a la part posterior, just sota el dorsal. Faus, però, ha negat que el patrocini de la samarreta arribi també a les seccions professionals del club, com s'havia comentat en el seu moment.

"S'ha decidit que el logotip de Qatar Foundation vagi davant de la samarreta, al pit. Finalment, hi haurà només dues paraules, Qatar Foundation, en groc. La Unicef anirà al dors de la samarreta sota el número del jugador. El que encara està per definir és si la Unicef podrà portar el seu logotip en els partits de la Lliga de Campions, però el que sí que podem garantir és que totes les samarretes que es venguin arreu del món portaran el logo d'Unicef al dors", ha comentat el vicepresident econòmic, Javier Faus.

L'última setmana, el fill de l'emir de Qatar, Mohammed bin Hammad al-Thani, va ser a Barcelona per donar el vistiplau a la proposta. El club, però, segueix treballant en el front de la Lliga de Campions. Segons la reglamentació de la UEFA, només hi pot haver un gran patrocinador a la samarreta, de manera que la Unicef no hi tindria lloc. El Barça confia a poder obtenir l'autorització de la UEFA, ja que el club paga per lluir el nom de la Unicef per motius solidaris, no pas econòmics.

La situació econòmica, delicada

Javier Faus, que també va parlar al programa Tu diràs, de RAC 1, també va comentar que ja "s'han ingressat els primers 15 milions d'euros corresponents a l'acord amb Qatar Sports Investment", i que es crearà un comitè executiu amb responsables de les dues parts per anar parlant de serrells de l'acord per perfilar, com la data dels partits amistosos pactats, un per any.

Faus també va voler alertar sobre la situació econòmica, que qualifica de delicada. "Continuem tenint importants problemes estructurals, que arrosseguem des de fa anys. Alguns els hem solucionat amb el patrocini de Qatar Foundation però encara queden reptes", va assegurar. Malgrat això, el Barça ha estalviat 1,3 milions d'euros més dels previstos. Tot i així "la junta directiva manté la seva línia inicial de màxima austeritat".

La directiva afirma que ja treballa en l'elaboració d'un pla estratègic per als pròxims tres anys. El repte és aconseguir beneficis a partir de la temporada 2011-12 i de manera continuada, per poder reduir a la meitat el deute net actual, xifrat en uns 400 milions. Faus, finalment, també va dir que ja s'ha provisionat al 100% la pèrdua provocada pel fitxatge d'Ibrahimovic.

stats