Esports 26/02/2013

Undiano Mallenco encén la polèmica entre Roura i Mourinho

Pol Frias
2 min
Undiano Mallenco dirigirà aquest vespre el seu cinquè Barça-Madrid.

Barcelona."Amb Undiano Mallenco els nostres números són bastant més dolents que amb altres àrbitres, i els nostres percentatges baixen molt". Així de contundent es va mostrar Jordi Roura ahir en roda de premsa a l'hora de valorar el col·legiat que aquest vespre dirigirà l'enfrontament. L'ajudant de Tito Vilanova va voler recordar també "la permissivitat que Undiano va tenir en la final de Copa amb el Madrid", en referència a la final de Copa de l'any 2011.

Poc després Mourinho va trencar la norma autoimposada de no parlar abans dels partits i va aparèixer a la sala de premsa de Valdebebas per respondre al segon entrenador blaugrana. El portuguès, que sabia què havia dit Roura feia uns minuts, va contraatacar de manera irònica. "Prefereixo quedar-me amb les lliçons que hem rebut en el passat del Barça. Lliçons d'esportivitat, de no pressionar l'àrbitre, de no simular per buscar targetes als adversaris, i òbviament de com jugar a futbol, que ho fan molt bé", va sentenciar.

D'ençà que Mourinho entrena el Madrid s'ha enfrontat en catorze ocasions al Barça, i només ha aconseguit tres victòries. No obstant, en dos d'aquests tres triomfs, l'àrbitre era Undiano Mallenco. A aquest precedents s'hi suma que l'únic partit que aquesta temporada Undiano ha xiulat als blaugranes coincideix amb l'únic enfrontament que el Barça ha perdut en Lliga aquesta campanya, al camp de la Reial Societat, i que, a més, aquell dia Gerard Piqué va ser expulsat de manera rigorosa quan faltava més de mitja hora.

Antecedents d'Undiano Mallenco

El partit d'aquest vespre serà el cinquè derbi que xiularà el col·legiat navarrès. Fins ara, dues victòries per a cada equip. No obstant, d'ençà que Mourinho entrena els blancs, Undiano només ha dirigit dos Barça-Madrid, i en les dues ocasions els madridistes n'han sortit vencedors (la final de Copa del Rei a Mestalla i el partit de Lliga de l'any passat al Camp Nou). Casualitats o no, amb Mourinho a la banqueta i Undiano al camp el Barça no sap el que és guanyar el Madrid.

stats