PRIMERA DIVISIÓ
Esports 27/03/2012

Unai Emery escriu el seu últim capítol al València

Salvador Almenar
2 min

Amb un València tercer a la Lliga i classificat per a quarts de final de l'Europa League pot resultar difícil comprendre que el seu entrenador, Unai Emery, tingui peu i mig fora del club. Sobta si no es coneix la idiosincràsia del club de Mestalla i la seva graderia. Però si l'afició deixa de donar suport al seu entrenador, el tècnic està mort hagi complert els seus objectius o no i, fins i tot, hagi escrit una de les millors pàgines de la història recent del club.

Aquest va ser el cas, per exemple, de Rafa Benítez, que va marxar tot i que amb el València es va passejar per Europa com mai abans ho havia fet i va aconseguir que els seguidors s'aprenguessin l'onze titular tal com s'havia fet dècades abans amb l'alineació de l'històric equip de Kempes, Bonhoff, Arias, Diarte i companyia. Després d'un ball d'entrenadors a la banqueta del València i del fatídic 2008 en què l'equip va estar a punt de baixar, Unai Emery va fitxar per l'equip de Mestalla avalat per una bona campanya en l'Almeria. Va arribar com a tècnic revelació però el seu currículum al València ha estat més aviat discret.

Emery acumula quatre temporades amb un bagatge de cap títol. Però més enllà de les copes, la graderia no li perdona que mai hagi aconseguit guanyar un dels grans com el Madrid i el Barcelona o que en les competicions d'eliminatòries acostumi a ser eliminat per equips inferiors com el Schalke 04 i l'Atlètic de Madrid. En aquest sentit a Emery li queda una bala a la recambra: l'Europa League d'aquest any.

Els pocs defensors d'Emery al·leguen que cada any ha entrenat un equip pitjor i tot i així sempre ha complert l'objectiu d'entrar a la Lliga de Campions. És cert que les sortides de Villa, Mata i Silva han fet perdre qualitat a l'equip i la delicada situació econòmica del club no ha permès buscar substituts a l'altura dels baixets del València . Això la graderia ho ha acceptat però, tot plegat, se senten decebuts perquè el tècnic d'Hondarribia no ha sabut configurar una plantilla que recuperés l'esperit que va satisfer de títols el club a principis de segle.

Les derrotes contra el Saragossa i el Getafe posen en perill la tercera plaça que el València ha ocupat plàcidament durant bona part de la temporada i han estat el detonant perquè la graderia de Mestalla hagi sentenciat el tècnic.

Emery sap que el crèdit se li ha esgotat. I més, després d'unes desafortunades declaracions en les quals demanava a l'afició "que a veure quan eren ells els que aixecaven algun partit". Amb aquestes paraules Emery gairebé ha quedat sentenciat, en tocar el caràcter de l'afició. La proximitat de la fi de la Lliga fa difícil pensar en la seva destitució però diumenge el Llevant visita Mestalla i una derrota amb l'etern rival podria fer sagnar encara més la ferida oberta

stats