LLIGA DE CAMPIONS
Esports 19/11/2012

Unai Emery: "Escollir Tito va ser un gran encert del Barça"

Relleu "Vilanova és més tranquil que Guardiola, és l'home ideal per continuar l'estil" Rússia "El nivell d'exigència és alt. L'Spartak és un club molt gran amb moltes ganes de ser entre els millors a Europa"

Toni Padilla
3 min
El tècnic de l'Spartak, Unai Emery, assegura que lluitaran fins al final per ser a vuitens.

Unai Emery (Hondarribia, 1971) lidera des d'aquesta temporada el projecte del club amb més aficionats de Rússia, l'Spartak. Pressionat per la necessitat d'obtenir resultats, el tècnic que va entrenar Alba i Villa al València rep demà el Barça amb certa pressió.

¿El triomf del Celtic demostra que el Barça pot ser derrotat a la Lliga de Campions?

Tots els equips poden ser derrotats en qualsevol competició, és la gràcia del joc. Però per derrotar el millor, cal estar molt concentrats en defensa i en atac, jugar un partit gairebé perfecte i tenir una mica de sort. Molts cops jugues contra el Barça un gran partit, ja que motiva enfrontar-se als millors, i perds perquè ells encara ho fan més bé. O perquè jugadors com Messi et marquen les diferències. Crec que ja es va demostrar al partit d'anada que l'Spartak pot crear problemes al Barça si estem centrats.

Guanyar un partit al Barça és una de les seves assignatures pendents...

Tots els entrenadors tenen assignatures pendents. No porto malament no haver guanyat el Barça. No és cap creu que arrossego, ja que tothom sap com juga aquest Barça. Crec que som uns quants entrenadors que encara no ho hem fet.

El triomf del Celtic contra els homes de Vilanova fa que el Barça visiti Moscou amb la feina encara per fer i que l'Spartak tingui poques opcions de ser als vuitens de final...

No va ser un resultat favorable, és cert. Si el Barça hagués guanyat vindria a Moscou relaxat, segurament, encara que el Barça sempre et pot derrotar. No neguem que ho tenim complicat per ser als vuitens de final. Tenim opcions, però poques. Lluitarem per intentar aconseguir-ho, encara que hi ha un segon premi important com ser tercers de grup.

Com treballa a Rússia dins d'un club amb tant potencial social com l'Spartak? ¿És cert que es demanen resultats en poc temps?

El nivell d'exigència és molt alt. Milions d'aficionats, un entorn fort, molta premsa. És un club gran que té moltes ganes de ser entre els millors d'Europa. A Rússia hi ha recursos per créixer però cal treballar amb calma, ja que no s'aixequen equips campions en tres mesos.

El Barça, per exemple, fa anys que treballa amb calma i ha aconseguit construir un equip campió. Com valora el canvi de Pep Guardiola per Tito Vilanova a la banqueta blaugrana?

Com un gran encert. Vilanova és una persona més calmada, sense la dimensió mediàtica espectacular que tenia Guardiola, un entrenador genial però també un gran comunicador. El canvi del tècnic al seu ajudant va ser un encert per assegurar que continuava un estil que s'adapta bé a la mentalitat dels jugadors. Vilanova potser no fa canvis tan sobtats com Guardiola i és més fidel al 4-3-3, però es nota que treballaven plegats. Messi segueix sent el pal de paller, l'home que porta el pes, però un dels èxits del Barça és fer sentir còmode un jugador privilegiat com ell, però mantenir la importància del col·lectiu. Parlem d'una feina molt complicada de fer i el Barça sembla que la faci fàcil. Trigarem molts anys a veure un equip com aquest.

¿Preocupa haver de jugar contra un equip on juga Messi?

És una de les grans preocupacions dels tècnics rivals, segur. Al partit d'anada teníem la sensació que podíem puntuar al Camp Nou, i de sobte Messi et trenca el partit. És un jugador molt difícil d'aturar. I si et centres massa en ell, descuides homes com Iniesta i Villa.

stats