Esports 10/03/2011

La UEFA també posa el dit a l'ull de Wenger

Arsène Wenger i Samir Nasri no només es van queixar de l'àrbitre a la premsa, sinó que al final del partit el van increpar de valent per l'expulsió de Van Persie. La UEFA els ha obert un expedient als dos.

Albert Solé
2 min
L'entrenador alsacià de l'Arsenal se les va tenir amb l'àrbitre suís Massimo Busacca al final del partit.

Barcelona.La imatge de gentleman que té Arsène Wenger s'està esmicolant. I no per l'intent, voluntari o no, d'enganyar el Barça amb la lesió de Rob van Persie en els dies previs al partit de dimarts, ja que té ple dret per fer el que vulgui, sinó per la seva reacció al final del Barça-Arsenal. Wenger no només va intentar justificar a la sala de premsa una derrota clara i merescuda amb una expulsió que com a màxim és rigorosa, en cap cas il·legal, sinó que a més va perdre els papers increpant l'àrbitre Massimo Busacca en el túnel de vestidors, una acció a la qual es va sumar també el jugador Samir Nasri. A la UEFA no els ha agradat gens aquesta reacció, que l'àrbitre suís va plasmar en l'acta del partit, i els ha obert un expedient disciplinari a tots dos per "conducta inadequada". Dimarts el Comitè de Control i Disciplina de la UEFA estudiarà els dos casos i decidirà si aplica alguna sanció.

Quan Van Persie va veure la segona targeta groga als 10 minuts de la segona part, tres minuts després que l'Arsenal hagués empatat el partit amb l'autogol de Busquets, Wenger ja va indignar-se molt. Segurament en aquell moment, en calent, era lògic que pensés que per allunyar una pilota després del xiulet de l'àrbitre, que el jugador holandès podia no haver sentit, l'expulsió era rigorosa i fins i tot injusta. Però 35 minuts després d'aquesta acció, i després de veure com el Barça els acabava de passar per sobre, el tècnic de l'Arsenal va continuar exaltat. Primer va dir a Guardiola a cau d'orella en el moment de la protocol·lària encaixada de mans final que podia felicitar l'àrbitre per la classificació per a quarts, i després va encarar-se a Busacca a la sortida del camp per recriminar-li l'expulsió. L'àrbitre, però, no va defugir la discussió, que va seguir dins el túnel de vestidor, i a la qual es va afegir el jugador de l'Arsenal Samir Nasri. De fet, el futbolista francès va dir irònicament al seu Twitter al final del partit que Busacca havia sigut el millor del partit. Algunes persones que van veure la brega diuen que Wenger i Nasri van insultar l'àrbitre. En qualsevol cas, la UEFA no parla d'insults en el seu comunicat d'ahir, sinó només de "conducta inadequada".

La premsa anglesa s'acarnissa

La premsa anglesa no ocultava ahir el seu descontentament amb el resultat del partit. L'expulsió de Robin van Persie, la seva cara d'incredulitat i la baralla del tècnic amb l'àrbitre manaven en la secció esportiva de tots els diaris britànics, que a més mitificaven el "mag Messi". The Times titulava "«L'àrbitre ens va matar», diu Wenger després de la derrota", i "L'Arsenal, batut pel Barça" era el titular de The Telegraph . L'habilitat de l'astre argentí per "destrossar els somnis europeus de l'Arsenal", com assenyalava el Daily Express , i lliurar la victòria als locals (3-1) era comentada pels articulistes britànics, per als quals el desenllaç davant el Barcelona va suposar "una nova humiliació" per a l'equip de Cesc Fàbregas. El Daily Mail anava més enllà i acusava directament Busacca de "robar" el partit a l'Arsenal. " We were Rob-ed! ", exclamava el diari. Es tracta d'un joc de paraules amb una clara referència al nom del jugador més afectat: Robin Van Persie.

stats