MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 20/05/2012

Triplet de 'pole positions' catalanes a Le Mans

Nuria García
2 min
Dani Pedrosa va aconseguir al circuit de Le Mans la seva primera pole position de la temporada.

BARCELONADani Pedrosa, Marc Márquez i Maverick Viñales. Tres catalans sortiran aquest matí des de la primera posició de les graelles de les seves respectives categories. Pedrosa, Márquez i Viñales van aconseguir ahir un triplet de pole positions que els converteix en favorits de cara a la cursa d'avui (Telecinco, Moto3 a les 11 hores, Moto2 a les 12.20 hores i MotoGP a les 14 hores), un Gran Premi que pot estar marcat per la pluja. Si les previsions encerten i les curses són passades per aigua, els pilots van poder fer ahir durant els entrenaments un petit tastet del que els espera avui. I és que l'asfalt del traçat francès no es caracteritza per la seva adherència i, cometent una petita errada sobre la pista molla, els pilots poden anar per terra.

Ahir, en els entrenaments oficials de MotoGP, fins que la pista francesa no es va eixugar els pilots no van aconseguir rodar en temps de pole . Dani Pedrosa, que va aconseguir el millor temps, va estar lluitant amb el seu company d'equip, Casey Stoner, que tot i haver anunciat que es retira a final de temporada no ha perdut la competitivitat. El de Castellar del Vallès va aconseguir la primera posició de la graella, per primer cop aquesta temporada, amb el millor temps de tot el cap de setmana abans que en els últims compassos de la sessió tornés a ploure.

Qui va perdre la primera fila de la graella va ser Jorge Lorenzo amb la Yamaha oficial. El pilot balear va veure's superat per una Yamaha satèl·lit, la d'Andrea Dovizioso, que va marcar el tercer millor registre.

Tercera 'pole' de Marc Márquez

A Moto2 Marc Márquez va sumar la seva tercera pole position -en quatre curses-de la temporada al circuit on l'any passat va guanyar per primer cop a Moto2. El català, que va caure quan faltaven poc més de vint minuts perquè s'acabessin els entrenaments oficials -sense conseqüències greus, ja que va poder tornar a boxs sobre la moto-, va veure's beneficiat per la pluja que va caure en els últims instants, que va fer que cap dels seus rivals pogués millorar el seu registre. La primera fila la completaran Thomas Lüthi i Pol Espargaró, que segueix sent competitiu amb la Kalex i tractarà de lluitar pel podi.

A Moto3 Maverick Viñales va aconseguir la seva primera pole position de la temporada precisament al traçat on l'any passat va aconseguir el seu primer triomf al Mundial de motociclisme. El de Roses va ser el més ràpid de Moto3 sobre l'asfalt moll i va aconseguir treure més d'un segon d'avantatge respecte a tots els seus rivals. I és que, mentre des del mur el seu mànager, Ricard Jové, li deia que afluixés perquè amb la pista molla molts pilots anaven per terra, Maverick seguia batent el seu propi temps i millorant volta a volta.

Entre els pilots que van caure hi ha el català Álex Rins, que té una petita fractura al dit petit de la mà dreta i fins abans de la cursa els metges no decidiran si pot córrer.

stats