FÓRMULA 1
Esports 15/12/2011

Toro Rosso fa fora Jaume Alguersuari per sorpresa

Després de tres anys l'escuderia Toro Rosso prescindeix de Jaume Alguersuari, que haurà de buscar-se la vida el 2012. Si segueix a la Fórmula 1, Force India, Williams i HRT podrien ser els seus equips.

Nuria García
2 min
Alguersuari ha fet un gran any, però Toro Rosso el deixa sense volant per al 2012.

BARCELONA.Jaume Alguersuari haurà de buscar-se la vida si vol seguir en la Fórmula 1 l'any vinent. Ahir Toro Rosso va anunciar que prescindia dels seus dos pilots (el català i Sébastien Buemi) i que els rellevava per l'australià Daniel Ricciardo i el francès Jean-Éric Vergne. La notícia va sorprendre Alguersuari, que havia marxat de vacances després de firmar la seva millor temporada des que el 2009, amb 19 anys, va debutar a la Fórmula 1.

Alguersuari ha tancat el 2011 catorzè a la classificació general, amb 26 punts, 11 més que el seu company, Sébastien Buemi, i tots dos han fet que Toro Rosso acabés vuitena en el Mundial, pe davant de Williams i de Lotus. Però ara Alguersuari haurà de buscar un nou equip si vol continuar a la F1, ja que, en l'última cursa de la temporada, el català va dir que si no renovava per Red Bull, deixava de córrer. "Si Red Bull [patrocinador de Toro Rosso] no vol continuar amb mi, deixo de córrer i em busco altres coses. M'agrada ser aquí i sóc feliç, però, si no és així, no crec que hagi de continuar en la Fórmula 1", va dir Alguersuari a finals de novembre al Brasil.

Ahir les trucades de Franz Tost, director esportiu de Toro Rosso, i posteriorment de Helmut Marko, cap de l'equip Red Bull Racing, per anunciar-li la notícia el van deixar fora de joc. "Estic molt sorprès. Fa una setmana vaig parlar amb Marko i amb Tost, i tots dos em van parlar dels plans que tenien per a mi per al 2012. Ho van fer amb entusiasme i em van mostrar molta confiança", deia un contrariat Alguersuari.

Filosofia de Toro Rosso

El pilot català va dir que no volia fer "un drama" de la situació. "Si em va semblar una bogeria que em fessin debutar el 2009 a la F1 amb 19 anys i tres mesos sense haver fet cap quilòmetre amb un Fórmula 1, aquesta notícia encara em sembla més incomprensible, ja que estic en el millor moment de la meva vida esportiva", assegurava el pilot català.

De fet, Toro Rosso va justificar la decisió explicant que es tracta de filosofia de l'escuderia. "Cal recordar que quan l'escuderia Toro Rosso es va crear, el 2005, va ser amb la intenció de donar un primer pas en la Fórmula 1 per als joves del programa pilot de Red Bull Júnior. Per tant, és part de la cultura de l'equip canviar els seus pilots de tant en tant per aconseguir aquest objectiu", va comentar Franz Tost, que va agrair la feina feta per Alguersuari i Buemi durant els tres últims anys.

Si Alguersuari vol seguir al circ de la Fórmula 1 necessitarà, doncs, buscar-se un equip. I ho haurà de fer en poc temps, ja que el 7 de febrer a Jerez de la Frontera comencen els primers tests de pretemporada. A hores d'ara hi ha quatre places sense confirmar de cara a la temporada que ve: dues a Force India, una a Williams i una altra a HRT.

stats