L'OSASUNA MESURA L'ESPANYOL
Esports 20/02/2011

Tornar a sumar és vital per pensar en la Champions

Després de tres derrotes consecutives els blanc-i blaus busquen tornar a sumar davant d'un rival que aquesta setmana ha canviat de tècnic. Coro, per culpa d'una clàusula, no podrà disputar el partit.

David Jover
2 min
Sergio García ha de ser el referent ofensiu davant l'Osasuna.

BarcelonaLa història diu que a l'Espanyol li costa molt guanyar l'Osasuna a domicili. Es digui com es digui l'estadi, El Sadar o Reyno de Navarra, els periquitos, que han jugat 29 cops com a visitants, tan sols han pogut sumar la victòria set cops, cosa que indica que només han guanyat un 24% de les vegades. En canvi, l'Osasuna s'ha endut el triomf en 16 de les 29 ocasions en què s'han vist les cares. Els altres sis partits que queden són empats.

En les últimes dues temporades l'Espanyol ha perdut per 2-0 i 1-0, i l'última victòria periquita a Pamplona es remunta al 25 de novembre del 2007 amb un 1-2. Aleshores, l'equip d'Ernesto Valverde va vèncer amb gols d'Àngel Martínez i Valdo.

A seguir el camí de Getafe

La importància del partit d'avui és vital. Es tracta de sumar i seguir pensant a aspirar a una de les places que donen accés a Europa o conformar-se només amb la zona tranquil·la i quedar entre els deu primers. Una de les coses que ha d'aprofitar l'equip de Mauricio Pochettino és el clima convuls que viu actualment l'equip navarrès.

Un vell conegut de l'afició blanc-i-blava, José Antonio Camacho, va ser destituït a principi de setmana i el seu substitut ha estat el basc José Luis Mendilibar, exentrenador del Valladolid (2006-2010) i l'Athletic Club (2005).

Per tant, l'Espanyol ha de mostrar la seva millor cara, la del joc directe i de contracop que va exhibir contra el Getafe ara fa gairebé un mes, en la que va ser l'última victòria periquita en Lliga, el 23 de gener al Coliseum Alfonso Pérez. Des d'aleshores, l'Espanyol ha perdut els tres partits que ha disputat i el més preocupant de tot: dos dels quals a casa. Tot i així, entrava dins de les travesses poder perdre contra el Vila-real i el Reial Madrid. Això implica que davant de rivals teòricament més dèbils, en la classificació i en la qualitat de la plantilla, els de Pochettino han de fer un pas endavant i sumar els tres punts.

Qui no podrà seure a la banqueta ni tampoc jugar és Ferran Corominas. En la seva cessió al club navarrès l'Espanyol hi va incloure una clàusula que no permet que el de Banyoles es pugui enfrontar als catalans en el que es coneix com la clàusula de la por . Un dels equips grans que fa servir aquesta clàusula és el Reial Madrid i els periquitos la van patir quan van contractar José Callejón ara ja fa dos anys.

L'Espanyol necessita sumar els tres punts per augmentar l'avantage sobre el setè classificat, el Getafe, i poder mirar cap a Champions.

stats