Ciclisme
Esports 05/06/2013

Tony Martin guanya la crono del Dauphiné, el primer gran test de cara al Tour

Chris Froome (Sky), tercer a l'etapa, llança un important avís superant Alberto Contador i Joaquim Rodríguez per gairebé tres minuts

Albert Rabadan
1 min
Tony Martin durant la crono del Dauphiné

BarcelonaEl campió del món de contrarellotge Tony Martin (OmegaPharma-Quick Step) continua intractable en la seva disciplina i s'ha endut avui sense discussió la quarta etapa del critèrium de Dauphiné, amb un recorregut de 32 km. Aquesta temporada, l'alemany ja havia guanyat a Algarve, Tirrena-Adriàtica, País Basc, Romandía i Bèlgica, on es va endur també la general.

Tanmateix, les mirades estaven posades entre els aspirants a disputar la general del Tour de França que comença a finals de mes, que tenien el seu primer gran test. Com es preveia, el britànic Chris Froome (Sky), tercer a l'etapa, ha estat el més fort de tots ells, però especialment fluixa ha estat l'actuació d'Alberto Contador 61è a l'etapa a 3' 37” del temps de Martin. El català Joaquim 'Purito' Rodríguez (Katiuixa), que tornava aquí a la competició després d'estar absent des de la Lieja-Bastogne-Lieja, ha estat onze segons més lent que el madrileny.

Les tres etapes etapes anteriors havien estat pel canadenc David Veilleux (Europcar), que ha cedit avui al jove Rohan Dennis el liderat que mantenia gràcies a l'avantatge aconseguit en solitari, i dos esprints guanyats per Elia Viviani (Cannondale) i el noruec Edvald Boasson Hagen (Sky). Les arribades en altura a Valmorel (dijous) i Risoul (diumenge) decidiran la classificació general.

Critèrium de Dauphiné, quarta etapa (Parc des Oiseaux, 32,5 km CRI):

1r Tony Martin (OmegaPharma-Quick Step) 36' 54”

2n Rohan Dennis (Garmin-Sharp) a 47”

3r Chris Froome (Sky) a 52”

4t Jonathan Castroviejo (Movistar) a 1' 08”

5è Michal Kwiatkowski (OmegaPharma-Quick Step) a 1' 13”

Critèrium de Dauphiné, classificació general provisional:

1r Rohan Dennis (Garmin-Sharp)

2n Chris Froome (Sky) a 5”

3r Michal Kwiatkowski (OmegaPharma-Quick Step) a 26”

4t Edvald Boasson Hagen (Sky) a 32”

5è Richie Porte (Sky) a 33”

stats