TENNIS
Esports 27/06/2013

Toni Nadal: "Va fallar l'actitud de Rafel"

Federer s'uneix al manacorí i també cau de bon començament a Wimbledon

Ara Balears
2 min
Nadal, durant el partit de primera ronda de Wimbledon, on fou eliminat pel belga Steve Darcis, que ahir es retirà del torneig.

Palma.No va ser el genoll sinó l'actitud. Aquesta és l'anàlisi que fa

Toni Nadal de la derrota contra el número 135 del món en primera ronda de Wimbledon del seu pupil, Rafel Nadal. "No va encarar bé el partit. Jo ho atribuesc que després d'una aturada de set mesos, retornar amb molts dubtes, fer un gran esforç i que tot anàs molt bé, crec que al final Rafel davallà un poc la intensitat", explicà l'entrenador manacorí a un grup de periodistes a l'All Englang Club de Londres, en una informació recollida per l'agència Efe.

"Allò que va fallar va ser la seva actitud, per això vàrem perdre", advertí Toni Nadal, que en un acte promocional havia subratllat poc abans que "el genoll de Rafel era el mateix aquí que a París", on es va coronar fa dues setmanes com a campió de Roland Garros per vuitena vegada. Nadal aquests dies és a Barcelona i tornarà als entrenaments dilluns, després de descansar aquesta setmana, per encara un calendari en la segona meitat de la temporada que encara no està definit, segons assenyalà el seu entrenador.

El manacorí ha guanyat set títols des que ha reaparegut de la lesió al genoll, tots sobre terra excepte Indian Well, sobre superfície dura. L'herba de Wimbledon "avui dia ens va pitjor que altres superfícies. La mobilitat no és gaire bona, ens costa un poc més", reconegué el preparador i oncle del tennista, igual com havia fet el seu nebot abans de començar el torneig de Londres. Amb tot, "s'ha de posar més actitud, anar més al límit. No és fàcil, però crec que en línies generals aquest és el problema", hi insistí Toni Nadal, qui apuntà que el tennista es veia "menys guanyador" a Wimbledon que a Roland Garros i això va poder afectar la seva concentració.

Federer també cau

El manacorí, però, no ha estat l'únic cap de sèrie a caure eliminat de bon començament. El tercer cap de sèrie, el suís Roger Federer, va caure ahir derrotat en la segona ronda del torneig de Wimbledon davant l'ucraïnès Sergiy Stakhovsky, número 116 del rànquing, per 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5 i 7-6 (5) en tres hores. El set vegades campió a l'All England Club queda fora del campionat dos dies després que ho fes Nadal, cinquè favorit del torneig. El suís, que aspirava a guanyar per vuitè cop a Londres, no queia abans de la tercera ronda d'un Grand Slam des dels 21 anys, quan quedà eliminat de Roland Garros en el primer partit.

La d'ahir, però, fou una jornada marcada per les retirades. Set jugadors abandonaren lesionats Wimbledon i això farà que la jornada passi a la història del tennis com el dia en què més jugadors es retiraren d'un Grand Slam. Si bé la majoria dels tennistes coincideixen a afirmar que l'herba de l'All England Club no és més relliscosa que altres anys ni presenta canvis significatius, en les tres primeres jornades s'acumulen 10 baixes. Un dels que es retirà ahir fou el botxí de Nadal, el belga Steve Darcis, amb problemes a l'espatla, fou el primer a renunciar a jugar el segon duel. També es retirà un dels favorits, el francès Jo-Wilfried Tsonga, sisè cap de sèrie. En canvi, l'espanyol Nicolás Almagro superà la segona ronda.

stats