Barça
Esports 29/08/2013

Toni Freixa: "La gira no va ser un èxit i fem autocrítica, però sense dramatitzar"

El secretari i portaveu de la junta directiva del Barça ha reconegut, però, que comercialment sí que va ser una bona pretemporada

Natalia Arroyo
3 min

BarcelonaToni Freixa ha comparegut davant els mitjans de comunicació per fer un repàs dels acords parlats a la junta directiva en l'última reunió. En l'aspecte esportiu, Freixa ha volgut tenir un record per a Tito Vilanova i ha explicat que s'ha analitzat la pretemporada a l'Àsia des d'una visió crítica: "Hi ha aspectes de la gira que cal millorar, però en general estem contents pels acords comercials que vam tenir", ha aclarit. I, aprofundint en la qüestió, ha evitat "centrar l'anàlisi en aspectes concrets" i ha reforçat el missatge que econòmicament ha sigut una bona pretemporada per al club. "No hem de dramatitzar. No seria encertat dir que la gira va ser un èxit rotund, perquè no ha sigut així. Hi va haver detalls que no van anar com voldríem. Hem fet autocrítica per intentar que les pròximes sí siguin un èxit rotund". De tota manera, ha insistit que "comercialment va ser una molt bona gira".

El secretari i portaveu de la junta directiva no ha concretat si l'any que ve es repetirà una pretemporada en terres estrangeres, perquè "és molt d'hora per confirmar res". "En cap cas volem posar en perill el rendiment esportiu dels nostres jugadors, i és un any de Mundial. Serà una decisió que prendrem durant l'any, parlant amb l'entrenador i amb altres àrees del club". A més, ha tornat a recordar que malgrat tenir la plantilla tancada, el club estarà "atent al mercat" per si sorgeix alguna bona oportunitat de fitxar.

Seguint en termes esportius, Freixa ha negat que entre la directiva hi hagi "cap decepció [per no haver fitxat un central]", malgrat l'afirmació que Sandro Rosell va fer en la trobada mundial de penyes. "El club adopta les seves decisions seguint les decisions de totes les parts implicades. No s'ha d'individualitzar cap decisió, ni en l'entrenador ni en ningú. La postura del club és que no cal contractar un central i no estem descontents".

A més, Freixa ha ironitzat sobre els dubtes que pot haver generat l'inici de temporada de l'equip després de patir amb l'Atlètic de Madrid i el Màlaga. "Estem molt preocupats per anar líders de la Lliga després de dues jornades i haver guanyat la Supercopa d'Espanya. Molt preocupats", ha dit, fent broma, per reconèixer que la junta està "molt satisfeta" amb el rendiment de l'equip durant el mes d'agost.

Tampoc ha quedat clar si el Barça farà cap acció comunicativa per denunciar la duresa amb què els últims rivals estan enfrontant-se a l'equip. "El que passa al camp, ho veiem tots. Però tenim plena confiança en l'estament arbitral i l'aplicació de les regles del joc que facin els àrbitres", ha dit. Seguint amb la Supercopa, ha insistit que el club seguirà cobrant l'entrada del partit als socis i ha assumit la responsabilitat de la fluixa entrada al Camp Nou. "En una final, el camp ha d'estar ple. N'hem de fer autocrítica. Però el preu o l'hora hi influeixen", ha afirmat.

Freixa, que ha esquivat qualsevol polèmica sobre Sandro Rosell al Brasil, ha aclarit que el fet que la pròxima assemblea de socis compromissaris se celebri al Palau Blaugrana en lloc del Palau de Congressos respon a una qüestió d'agenda de les instal·lacions. Coincidirà amb la visita del Valladolid el pròxim 4 o 5 d'octubre. Sobre el canvi d'estatus al Barça, ha dit que "el resultat de la proposta és el resultat de la voluntat dels socis".

"Fins ara no s'ha produït cap proposta d'explotació de la façana de La Masia que s'ajusti a les exigències que tenim –ha comentat Freixa–. En tenim ganes, perquè seria una important font d'ingressos per al club, però encara no hi ha hagut cap opció".

stats