En breu
Esports 18/03/2012

Toni Bou suma el sisè títol mundial de trial 'indoor'

2 min

Sis de sis per al barceloní

Toni Bou va aconseguir ahir proclamar-se campió del món per sisè cop consecutiu en la sisena prova del Campionat del Món de X-Trial (la modalitat de trial indoor ). El pilot barceloní, de 25 anys, no va fallar en la prova clau, que es va celebrar a Milà, i es va imposar als també catalans Adam Raga i Albert Cabestany. Bou arribava a Itàlia amb un ple de victòries en les cinc cites anteriors i amb 100 punts a la classificació, amb 34 d'avantatge respecte al segon -el tarragoní Albert Cabestany- i amb 37 respecte al tercer -Adam Raga-. El barceloní només necessitava ser cinquè a la cita italiana, però per no perdre el costum va aconseguir el triomf en la penúltima prova del Mundial. Tot i això, no va ser fàcil, ja que en el setè sector Bou va caure i va haver-se de jugar la victòria en una cursa de desempat amb Adam Raga.

Onzè títol per a Bou

Amb el mundial d'ahir, Bou acumula onze títols mundials: cinc de trial a l'aire lliure i sis de X-Trial. A més, a Milà es va convertir en el primer pilot que aconsegueix sis mundials de X-Trial. Fins ahir estava empatat amb l'anglès Dougie Lampkin, que va aconseguir-ne cinc entre els anys 1997 i 2001. Bou va sumar el primer títol l'any 2007 i, des de llavors, cap se li ha resistit.

Ara el pròxim repte de Bou és aixecar el seu sisè títol mundial de trial a l'aire lliure. El campionat comença el 28 d'abril a Bresse (França) i s'allargarà fins al 29 de juliol, amb la setena i última prova, que se celebrarà a Gran Bretanya. De fet, l'objectiu de Toni Bou és aconseguir igualar -i, si pot, superar- els set mundials que va aconseguir Jordi Tarrés (1987, 1989-1991 i 1993-1995) i els set de Dougie Lampkin (1997-2003). El pilot anglès segueix sent, ara per ara, l'únic que ha aconseguit els set títols de manera consecutiva.

stats