TRIAL
Esports 10/02/2013

Toni Bou busca el rècord de Tarrés

Si guanya al Sant Jordi, igualarà els set triomfs del mític campió català

Nuria García
2 min
Toni Bou va guanyar la primera prova del Mundial 2013, disputada a Sheffield,  Amb un punt d'avantatge sobre Albert Cabestany.

BarcelonaNomés té 26 anys, però ja fa temps que és el gran dominador del trial mundial. Toni Bou (Barcelona, 17 d'octubre del 1986) sap que aquest 2013 pot ser un gran any, el seu gran any. Acumula 12 títols mundials entre les modalitats de trial indoor i a l'aire lliure i aquesta temporada és conscient que té dos rècords a l'abast. I el primer el pot aconseguir avui al Palau Sant Jordi.

Després d'haver acumulat 17 triomfs consecutius al Mundial indoor , Bou arriba a Barcelona amb la possibilitat d'igualar el rècord de set triomfs que acumula el mític campió català de trial Jordi Tarrés. El pilot de Rellinars va aconseguir el seu primer triomf a la capital catalana l'any 86, i entre el 88 i el 93 no va tenir rival. Bou va debutar a Barcelona l'any 2006 amb un triomf i l'any següent va repetir la victòria. El 2008 Adam Raga li va pispar el triomf però des del 2009 el barceloní no ha tingut rival al Sant Jordi.

"La cursa de Barcelona sempre és especial, però aquest any encara ho és més perquè puc aconseguir la setena victòria aquí, i igualar el Jordi [Tarrés] és molt especial per a mi", assegura Bou, que recorda que de petit anava a veure el Trial Indoor de Barcelona i somiava a córrer allà algun dia i guanyar. "És molt especial perquè tota la meva gent hi serà. És una cursa bestial", va apuntar.

Busca el tretzè títol mundial

Toni Bou arriba a la cita de Barcelona després d'haver guanyat la primera prova del Mundial 2013 a Sheffield. Allà, però, es va adonar que els seus rivals cada cop són més a prop. Albert Cabestany va quedar segon, però a només un punt del barceloní. "L'objectiu de la resta de pilots és superar-me i cada vegada estan millor. Quan tens un objectiu és molt més fàcil millorar que si ets al davant i no saps fins on pots arribar", valora Bou.

En cas de revalidar el títol de campió del món de trial indoor -en duu sis de consecutius-, Toni Bou aconseguiria igualar el rècord que tenen el català Jordi Tarrés i l'anglès Dougie Lampkin (aquest últim és, fins ara, l'únic que els ha aconseguit de manera consecutiva). A més, juntament amb els sis títols que acumula al Mundial a l'aire lliure, Bou sumaria el seu tretzè títol i es convertiria en el primer pilot de la història del trial que ho aconsegueix. Tot un repte per a un any que pot ser de rècord.

stats