TENIS
Esports 02/06/2013

Tommy Robredo remunta el tercer partit consecutiu i es classifica per als quarts de final de Roland Garros

Contra Nico Almagro, el tenista olotí remunta dos sets i aconsegueix el triomf: 6-7 (5), 2-6, 6-4, 6-4 i 6-4

Efe
2 min
Tommy Robredo, emocionat després de classificar-se per als quarts de final de Roland Garros / STEPHANE MAHE / REUTERS

ParísTommy Robredo s'ha classificat aquest diumenge per als quarts de final de Roland Garros per cinquena vegada en la seva carrera, després de signar contra Nicolás Almagro la tercera remuntada consecutiva en aquesta edició i imposar-se per 6-7 (5), 2-6, 6-4, 6-4 i 6-4.

El català lluitarà per un lloc a les semifinals, les primeres de la seva carrera en un Grand Slam, davant David Ferrer, contra el qual ha perdut sis de les vuit vegades que s'ha enfrontat.

Com un nen, Robredo, de 31 anys, ha trencat a plorar, agenollat després del seu triomf èpic, i més després d'una llarga lesió que el va apartar de les pistes gairebé un any. El públic corejava el seu nom, "Tommy! ¡Tommy!", agraint el seu esforç i la seva fe. Com ja va fer davant l'holandès Igor Sijsling en la segona ronda i contra el francès Gael Monfils en la tercera, Robredo ha tornat a aferrar-se al partit quan tot estava en contra i ha remuntat dos sets en 3 hores i 49 minuts.

Ha estat una altra remuntada èpica, aquesta vegada davant el favorit número onze, un jugador que li havia guanyat en les cinc ocasions en què havien jugat, enguany mateix a Acapulco.

Al seu joc de fons de la pista, a la seva constància, el català ha afegit l'èpica per tornar a rescatar un partit que semblava sentenciat quan Almagro havia guanyat els dos primers sets i dominava 4-1 en el tercer. El murcià s'ha quedat amb el primer set en un joc de desempat molt disputat, en el qual amb una doble falta Robredo ha regalat una doble bola de set al seu rival (6-4), que ha aprofitat la segona per adjudicar-se la màniga.

La següent s'ha resolt després que Almagro trenqués el servei del seu rival en el tercer joc i conservés el seu fins al final. Llançat sobre aquesta bona dinàmica, el murcià s'ha col·locar 4-2 en la tercera, una llosa massa pesada per a qualsevol tenista però no per al Robredo versió 2013, que no dóna per perdut cap partit.

El català ha sumat cinc jocs consecutius i s'ha fet amb el set per forçar un quart. En aquest ha tornat a ser Almagro qui ha portat la iniciativa i s'ha col·locat amb 4-2 i servei a favor, el que tornava a posar a Robredo contra les cordes i l'obligava a apel·lar a l'èpica. I no ha fallat el català, que ha forçat el cinquè set.

Un set en què els dos tenistes han posat tota la passió. Robredo, la que li permetia el seu físic i Almagro, nerviós pel fantasma d'una nova remuntada del seu rival. Així ha estat i Robredo ha rubricat una altra remuntada de les que queden a la memòria.

stats